Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 18 вересня

День на Закарпатті був багатим на події.

За останні шість місяців в Ужгороді втретє розквітла магнолія лілієквітна, або лілієподібна.

Уперше це відбулося, як і за планом, у квітні, згодом квіти на деяких магнолієвих деревах міста з’явилися в липні. І ось нині, друга половина вересня, а в Ужгороді знову весна.

Кілька фіолетово-бордових квітів розквітли на дереві по вулиці Лермонтова в обласному центрі. Ця магнолія росте тут уже більше десятка років. І щороку радує мешканців багатоповерхівки рясним цвітом.

О 18.40 оперативно-черговою службою Чопського прикордонного загону  було отримано інформацію від Національної поліції про розшук двох іноземців, які на трасі «Київ – Ужгород» у районі села Нижнє Солотвино скоїли смертельний наїзд на 15-річну дівчинку та втекли з місця події. Прикмети підозрюваних у злочині було оперативно доведено до усіх пунктів пропуску. Зокрема, поліцейські вказали, що розшукують хлопця та дівчину з числа хасидів.

Отримавши таку інформацію, прикордонники посилили контроль і за дві години у пункті пропуску «Тиса» виявили осіб зі вказаними прикметами. Про затримання підозрюваних прикордонники проінформували співробітників ГУНП у Закарпатській області, повідомляє прес-служба  Чопського прикордонного загону.

У подальшому, військові спільно з поліцейськими встановили, що підозрювані є громадянами Німеччини та Ізраїлю. Після вчинення ДТП вони залишили свій транспортний засіб та намагались виїхати за межі України на іншій автівці, яку зупинили перед пунктом пропуску.

20 вересня, з 12-ї до 13-ї години, у читальному залі Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Ф. Потушняка (проспект Свободи 16, Ужгород) відбуватиметься презентація монографії Юрія Офіцинського «Сучасна російсько-українська війна», що побачила світ під грифом Національної спілки краєзнавців України.

Модераторка заходу – доктор історичних наук, професор Лариса Капітан.

Міжгірським відділом Хустської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно викладача Міжгірського медичного коледжу у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди службовою особою).

Встановлено, що викладач Міжгірського медичного коледжу, не виставляла студентам коледжу підсумкові оцінки з ведучого нею предмету та вимагала від них грошові кошти, погрожуючи їм не переведенням на наступний навчальний курс. В подальшому, знаходячись в аудиторії медичного коледжу, підозрювана одержала від студентки частину попередньо обумовленої неправомірної вигоди у розмірі 2600 грн, повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні здійснювали слідчі Міжгірського ВП Хустського ВП ГУНП України в Закарпатській області за процесуальним керівництвом Міжгірського відділу Хустської місцевої прокуратури.

Мешканці Закарпаття продовжують протестувати проти поганих доріг та ям на них.

Як зазначив у себе на сторінці депутат Рахівської районної ради Микола Кокіш-Мельник, сьогодні в області було перекрито 3 дороги в різних місцях,  пише Мukachevo.net.

Два перекриття було в Рахівському районі на дорозі Рахів-Богдан-Луги та Мукачево-Рогатин в смт.Ясінях. А третє перекриття відбулось в с.Усть-Чорна Тячівського району.

Зазначимо активісти перекривають дорогу Рахів-Богдан-Луги вже не перший день.

4 жовтня в Ужгороді у Драмтеатрі пройде унікальний майстер-клас відомої київської бізнес-леді, рестораторки, екс-дружини футболіста Владислава Ващука Маргарити Січкар.

Маргарита є автором п’яти книг із сімейної психології, навчає людей, як стати щасливими, як змінити себе, а разом із тим – і світ довкола себе.

Вона розповість закартпатцям, як будувати щасливі стосунки і поділиться секретами родинного щастя.

Як розумна людина, яка вчилася в університеті, може сприймати інформацію з соцмережі за чисту монету?

Не секрет, що зараз почалася підготовка до виборів, активізувалися політики і вони формують собі штаби на місцях і активісти їм дуже підходять, адже вони вміють переконати інших, згрупувати довкола себе багатьох. Але за будь-яку роботу потрібно платити, бо рано чи пізно ентузіазм закінчується в будь-кого. Тож у майбутньому в Ужгороді та і в інших містах області пройде не одна акція і при цьому використовуватимуть декого з відомих нам нині активістів, які маніпулюватимуть думками довірливих закарпатців. Хоча часто самі активісти про це навіть можуть не здогадуватися, просто підхоплюючи провокаційні і неперевірені заяви в Інтернеті.

Зараз у Фейсбуці всіляко намагаються висловити свою позицію окремі писаки. Проте  роблять вони це не на офіційних ресурсах, не в газетах, на телебаченні, а на власних сторінках. При цьому публікації в основному спрямовані на негатив, на обливання брудом інших, у тому числі – колег, які мають інші переконання.

Повідомлення про пожежу рятувальники отримали сьогодні 18 вересня о 13:20 годині. Горіла квартира на 8 поверсі у багатоповерхівці на вул. Минайській.

В Управлінні ДСНС Закарпаття розповідають, що на ліквідацію пожежі було відправлено 5 одиниць техніки та 20 рятувальників, пише Мukachevo.net.

Вже о 13:37 вогонь було локалізовано, а о 14:20 вогонь повністю згас. Рятувальники кажуть, під час розбирання завалу вони виявили тіло людини.

Народна медицина пропонує чимало ефективних засобів лікування цукрового діабету. При цьому варто зазначити, що лікарські рослини в цьому випадку діють в двох напрямках. Деякі з них (наприклад, стручки квасолі, конюшина, оман, лопух, чорниця, китайський лимонник) містять інсуліноподібні речовини, тож допомагають нормалізувати рівень глюкози. Частина трав нормалізує роботу організму в цілому, зміцнюючи імунітет (в даному випадку мова йде, зокрема, про золотий корінь, женьшень, елеутерокок).

Марія Ковач із містечка Перечин, що на Закарпатті, на цукровку, як вона каже, хворіє вже понад 10 років. За цей час навчилася контролювати рівень цукру в крові не тільки пігулками, але й правильним харчуванням та лікарськими рослинами. На основі свого багаторічного досвіду виділила кілька найбільш дієвих народних засобів, якими поділилася із читачами газети «Поради Здоров’я».

Ужгород святкував День народження три дні. Протягом двох із них біля літер «Я люблю Ужгород» було дуже людно, там проходили концерти. На них і сиділи, і висіли діти, і їх оточили з усіх боків тисячі присутніх на святі…

Тим не менше, вони вистояли. Поламали лише трішки «О». Виходить, диво таки слалося, адже раніше ламали і серце, і самі літери навіть без такого скупчення  людей. А в майбутньому мерія обіцяє замінити літери на інші, виготовлені з міцного антивандального матеріалу.

zakarpatpost.net