Погода у Закарпатті на сьогодні, 26 жовтня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде прохолодний  день. Дощитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +4, удень – +12 градусів.

Весь день буде хмарним. Уночі можливий дощ. Вранці він стихне, та більше цього дня опади не розпочнуться.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +4, удень – +11 градусів. Протягом усього дня у Хусті буде триматися хмарна погода. Уночі, можливо, пройде сильний дощ. Увесь день, починаючи з ранку, мине без опадів.

У Воловці – +2 уночі і  +8 градусів удень. З ранку до самого вечора небо у Воловці вкрите хмарами. Удень розпочався дощ зі снігом, а ввечері йому на зміну прийшов сильний дощ.

У Сваляві – +2 уночі і  +8 градусів удень. Сонце в цей день у Сваляві рідко з’являлося із-за хмар. Дощ, який розпочався вдень, до вечора поступово посилився.

У Тячеві нічна температура становитиме +5, денна – +11 градусів.  Весь день у Тячеві буде хмарним. Уночі можливий сильний дощ. Вранці він стихне, та більше цього дня опади не розпочнуться.

У Перечині – нічна температура становитиме +4, денна – +12.

Весь день у Перечині буде хмарним. Уночі, можливо, пройде дощ. Увесь день, починаючи з ранку, мине без опадів.

У Великому Березному – вночі +3, удень – +8 градусів. У Великому Березному сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Уночі, можливо, пройде дощ. Увесь день, починаючи з ранку, мине без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +6, удень – +13. Хмарна погода протримається увесь день. Уночі буде дощ. Вранці, вдень та ввечері – без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +1, вдень – +6. У Міжгір’ї сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Уночі піде дощ, який ще до ранку закінчиться. Більше опадів не передбачається.

У Рахові – уночі  0, вдень – +3 градуси. У Рахові хмарна погода буде триматися до самого вечора. Уночі піде сильний дощ, який ще до ранку закінчиться. Більше опадів не передбачається.

26 жовтня відзначається день пам’яті святого Карпа. У минулі часи цей день називали лазневий побут. На полиці протопленої лазні настоювали у молоці цілющі трави. Цього дня уважно слухали півня. Якщо півень починав співати раніше дев’яти годин вечора, назавтра очікували дощ.

Народні прикмети на 26 жовтня

  1. Хмари швидко біжать по небу з південної сторони – за прикметами, чекай негоди найближчим часом
  2. Якщо схід сонця відбувається з-за хмар, то, згідно з прикметами, погода буде дуже мінливою
  3. Півень 26 жовтня кукарікує у незвичний для нього час – погода незабаром зміниться
  4. Рано вранці 26 жовтня півні заспівали – скоро стане тепло

zakarpatpost.net