Укрпошта знищує друковану пресу

Національна спілка журналістів України висловила недовіру гендиректору «Укрпошти» Смілянському і звернулась до влади.
Спілка закликає владу терміново утворити робочу групу з представників президента, уряду, ВР та НСЖУ для реагування на ситуацію, і вважає, що Ігор Смілянський руйнує систему поштової доставки преси.

Про це йдеться на сайті НСЖУ.

Спілка закликає владу терміново утворити робочу групу з представників президента, Кабміну, Верховної Ради та НСЖУ для реагування на «критичну ситуацію з поштовою доставкою преси» та для напрацювання протекціоністської політики щодо українського друкованого інформаційного простору.

Рішення звернутися до керівництва країни, аби захистити українські друковані ЗМІ, що опинилися на межі виживання, секретаріат НСЖУ ухвалив на засіданні 31 жовтня.
На його думку, «здирницька політика і непартнерське ставлення «Укрпошти» та істотне зростання ціни на газетний папір – основні чинники, які призводять до знищення ринку друкованої преси в Україні».

«Чимало газет через невчасну доставку й постійне підвищення вартості послуг пошти втрачають читачів, а також змушені скорочувати обсяги видань», – йдеться у повідомленні.
Лише цього року пошта двічі підвищувала ціни на свої послуги, а численні робочі зустрічі з керівництвом підприємства не призвели до компромісу. У травні НСЖУ просила уряд запровадити мораторій на зростання поштових тарифів на доставку українських газет. Проте відповіді на звернення не отримала й досі.

У свою чергу голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко закликав державу стати «на бік друкованих ЗМІ». «Вичерпавши всі можливості налагодити партнерські відносини з Укрпоштою, змушені вдатися до крайніх заходів і звернутися з листом до президента України, аби держава стала на бік друкованих ЗМІ, а також, щоб висловити недовіру гендиректорові «Укрпошти» Ігорю Смілянському», – відзначає голова НСЖУ.

Як повідомлялося раніше, керівник «Укрпошти» Ігор Смілянський вимагає від уряду впровадити підвищений тариф на доставку пенсії.

zakarpatpost.net