В Ужгороді відкрився безкоштовний готель

Прямо посеред площі Театральної

Лавиця перемістилася на середину площі і на ній прилаштувався відпочивати безхатько. На нього задивлялися перехожі, але ніхто не смів зробили зауваження, чому переніс лавицю.

Загалом проблема безпритульних для Закарпаття актуальна, їх із року в рік стає більше. Якщо в Ужгороді вони хоча б мають змогу поїсти у спеціальному центрі, то в більшості райцентрів немає навіть такої змоги.

Тим не менше, на період холодів вони не мають куди заховатися від морозів.

Тож і не дивно, що торік двоє безхатьків влаштували конфлікт на одному з ринків столиці Закарпаття через поділ території, в результаті якого молодший зарізав старшого.

Загалом раніше безхатьки часто ночували в під’їздах будинків, однак зараз багато хто встановив кодові замки і вони не мають змоги туди потрапити.

Проте все одно трапляються не зовсім приємні ситуації. Згадаймо хоча б цьогорічне Різдво, коли в шістнадцятиповерхівці на проспекті Свободи безпритульний вирішив погрітись і на сходовому майданчику під стріхою розвів собі багаття. Добре, що пожежу загасили і обійшлося без жертв.

У будь-якому разі наближається зима в зараз у тих, хто не має даху над головою починаються важкі часи. Дехто з безхатченків спатиме на старих закинутих об’єктах, яких в Ужгороді достатньо, а дехто, як і торік, скоріш за все, на автобусних зупинках.

zakarpatpost.net