Порятунок лебедів в Ужгороді триває. На Кірпічці велетням відкрили шлях до води

Нині з лебедями в Ужгороді у надзвичайників було чимало клопотів.

Спочатку поступив дзвінок про те, що вони примерзли до криги на Ужі.

Утім далі з’ясувалося, що лебеді просто спали, проте річка справді вкрилася льодяною шкіркою і для плавання та пошуків поживи у пернатих залишилося дуже мало місця. Коли на місце прибули рятувальники, лебеді собі вийшли на кригу і відійшли.

На озері Кірпічка ситуація була трохи іншою. Але туди також викликали працівників служби порятунку.

Справа в тому, що озеро скрижаніло і для плавання птахам залишилася ділянка приблизно 5 на 5 метрів.

Тож рятувальники прибули туди з човнами, сокирами, льодорубами і лопатами. Лебеді ж, побачивши їх, перейшли кригою на інший кінець озера. Йшли вони незграбно, перевалюючись із боку на бік, наче пінгвіни. Там вони й чекали, поки люди відійдуть.

Тим часом на березі зібралося чимало вболівальників за долю білоперих красенів і вони розповіли багато цікавого. Зокрема, повідомили, що качки і лиски, побачивши, що водойма замерзає, перебралися на Уж. Там справді було видно лише лебедину родину. Через молодих пташенят, які літають досить погано, батьки озеро не покидають.

Королівських птахів супроводжував лише  вірний супутник – качурик Тоша. Про нього також багато говорили, наприклад, що ще маленьким на нього напали лиски і що він дивом вижив, але тепер уже ніколи не зможе літами. Утім Тоша знайшов хороший спосіб, аби вижити, прилаштувавшись до лебедів, які його не відганяють, тому він завжди має що поїсти.

Тож надзвичайники прорубали для лебедів коридор, яким вони можуть плавати, утім враховуючи, що температура повітря дуже низька, вода може знову замерзнути.

Тому у цій історії можливе продовження.

zakarpatpost.net