Ужгородські лебеді з Кірпічки перебралися на Уж. Одне лебедя на перетримці

Учора zakarpatpost.net повідомляв, що вода на Кірпічці примерзла і люди викликали рятувальників, аби вони звільнили для лебедів від криги більшу ділянку, адже у птахів, аби плавати та шукати їжу залишалася невеличка незамерзла площа приблизно 5 на 5 метрів.

Сьогодні історія мала продовження.

По-перше, на озеро прийшли діти, які дуже галасували і гралися на кризі. По-друге, через холод усе ж для птахів залишалося мало місця для плавання. Тож родина з однією молодою лебідкою перелетіла на Уж.

На озері залишилося лебедя з хворим оком. Найменша лебедиця, що є найбільш слухняною і яка найгірше літала, зараз із батьками.

Однак постало питання, що робити з лебедям, яке залишилося на озері.

Як повідомила Andrianna Andrijivna , птаха взяла на перетримку родина Ігоря.

«Дякую всім причетним до пошуку місця для зимівлі нашої малої лебідочки. Особливо: Віра Романова, Alla Mushak, Vasyl Sidey, Larisa Chuley, п.Інні та п.Олексію. Лебедя вже у надійних руках.
Дякуємо п.Ігорю за надане місце для перетримки. Двоє дорослих лебедів і одне маля з озера Кірпічка перелетіли на Уж. Окреме і велике спасибі, заступнику мера Олександру Білаку за тюки з сіном», – написала вона.

Тим не менше, на озері залишився качурик Тоша, у якого зламане крило і який не може літати. Як наголосив один із активістів, який опікується птахами Василь Сідей, поки що йому нічого не загрожує, адже птахів підгодовують. Однак згодом може постати питання і про перетримку каченяти.

zakarpatpost.net