Погода у Закарпатті на сьогодні, 4 грудня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті ббуде трохи тепліше, але очікується  дощ.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +2,  удень – +5 градуси.

Протягом усього дня погода буде похмурою. Дрібний дощ йде впродовж усього дня, а надвечір спостерігатиметься посилення опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +2, удень – +4 градуси. З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. З ранку і до пізнього вечора йтиме дощ.

У Воловці – +1 уночі і  +4 удень. У Воловці сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Дощ йтиме весь день, а до вечора може стати сильнішим.

У Сваляві – +1 уночі і  +4 градуси удень. У Сваляві протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. З ранку і до пізнього вечора йтиме дощ.

У Тячеві нічна температура становитиме +3, денна – +5 градусів. У Тячеві протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. З самого ранку йтиме дощ. Удень він може послабшати, проте до вечора знову набере силу.

У Перечині – нічна температура становитиме – +2, денна – +5.

Протягом усього дня у Перечині утримається хмарна погода. Сильний дощ йде весь день, щоправда до вечора він послабшає.

У Великому Березному – вночі +2, удень – +4. У Великому Березному протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Дощ йтиме весь день і не припиниться до самого вечора.

У Берегові та Виноградові – вночі – +3, удень – +5. Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Дощ йтиме весь день і не припиниться до самого вечора.

У Міжгір’ї – уночі  0, вдень – +3. У Міжгір’ї протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Вранішній дрібний дощ удень посилиться і продовжуватиме йти до самого вечора.

У Рахові – уночі  +1, вдень – +3. З ранку до самого вечора у Рахові небо буде вкрите хмарами. Вранішній дощ у другій половині дня повинен послабшати, проте до вечора може знову набрати силу.

4 грудня відзначається свято Введення у храм Пресвятої Богородиці. У минулі часи цей день називали “воротами зими” і говорили: “Введення прийшло – зиму привело”. Погода цього дня може бути дуже мінливою: і морозною, і теплою. Наші пращури підмітили, якщо на Введення похолодає, то зима буде суровою. Якщо сніг випаде до Введення, то він може розтанути, якщо після — то лежатиме аж до весни.

Народні прикмети на 4 грудня

  1. Скільки на «Введення» води, стільки на Юрія трави.
  2. Як горобець нап’ється на Введення в бичачім сліду води, то напасеться худоба до Юрія (6 травня) трави.
  3. Як буде на Введення в сліду вода, то на Юрія трава.
  4. Як є на Введення вода, то буде в мисці / вліті молоко.
  5. Як Введення мостить мости, а Микола забиває гвіздки, то люта зима буде.
  6. Введенські морози ще зими не роблять.
  7. Як ляже глибока зима, то готуй глибокі закрома.

zakarpatpost.net