АНОНС. Як я потрапив у «ТОП 100 впливових людей Закарпаття»

Найбільшим секретом успіху є праця і наполегливість

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Кажуть, що хвалитися не файно. Але про свої успіхи скромно і ніби ненароком сказати можна. Тож я, просто так, між іншим, тихенько зауважу, що цього року я потрапив у «ТОП 100 впливових людей Закарпаття»

Але то таке. Я хочу нині поговорити про секрети успіху та успішних людей. Дивно, що багато людей одночасно роблять приблизно одну і ту ж роботу, мають схожі результати, досягнуті завдяки таланту, досвіду, вмінням і навичкам, отримують за свою роботу однакову платню, а один виявиться раптом на вершині, а інші всі залишаться там, де були. І тим, що залишилися поза увагою, видається, що все це несправедливо, нечесно і не так, як би мало бути.

Сотні книг написано у світі про те, як стати багатим, як заробити мільйон, які звички можуть привести тебе до успіху, бо вже приводили до шаленого успіху десятки і тисячі інших. Знаю таких людей, які перечитали цілу бібліотеку подібної літератури, а успіхів жодних не мають. У чому причина? Хто винен?

У першу чергу до успіху приводить праця. І це не обговорюється. Мусиш працювати у поті чола, вдосконалювати свою майстерність, використовувати сучасні методи та досягнення, орієнтуватися на майбутнє – і тоді… Але ж є люди, які колекціонують і зберігають старожитності, працюють дідівськими методами на водяній кузні, наприклад, у Лисичові. Вони потрапляють на всі телеканали у той час, коли проводиться фестиваль. Вони стають впізнаваними і знаменитими. Отже, сучасність і орієнтація на майбутнє відпадають. Чи, може, це така орієнтація, що має на увазі збереження історичної пам’яті прийдешніх поколінь? Може і так, але не кожен може вижити, займаючись збереженням традицій та історії.

Але праця у переліку факторів, що приводять до успіху, залишається однозначно. Хоча… щастить інколи лінивцям і дурням. До речі, виховання нашого нинішнього ворога – північного сусіда – базується на постулаті: нічого не роби, будь дурнем – і тобі обов’язково пощастить. Вмій тільки чекати. Казки «Іванушка-дурник», «Скатерть-самобранка» та інші побудовані саме на такому принципі. Але як стати саме таким дурнем, якому пощастить? Адже дурнів теж нелічено-неміряно, а депутатів тільки жменька. У жодному випадку я не хочу образити народних обранців. Але треба дивитися правді в очі. Активних депутатів у нас хіба п’ятдесят. Ще стільки ж трудоголіків, які пишуть закони, редагують постанови, подають ідеї, але самі залишаються у тіні. Їх нам і показують по телебаченню, а інші навіть на роботу не ходять. Потрапили у парламент по списках – ніхто їх ніколи і не бачив. Хіба коли бюджет ділять, то вони тут як тут. Але, у контексті нашої розмови, вони теж знають секрети успішності. Адже тільки один із мільйона потрапив у списки партій і пройшов. Правда, люди кажуть, що і великі гроші у цій справі теж грають роль.

Чому стають відомими політики? А чому дурники? Як стати знаменитим?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 21 грудня.

zakarpatpost.net