Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 26 грудня

День на Закарпатті був багатим на події.

Розводи на гроші в соцмережах стають надзвичайно поширеними. І жертвами маніпуляцій усе частіше стають закарпатці. У минулому номері газета «Неділя Закарпатські новини» писала про те, як іноземці видурюють кошти в наших жінок, а зараз ми дослідили іншу схему: як чоловіки потрапляють на гачок закарпатських та закордонних спокусниць.

Сповідь професійної віртуальної коханки

Газеті «Неділя Закарпатські новини» вдалося знайти дівчину, яка в соцмережах заробляє непогані гроші. За словами Ірини, вона надає цілком чесні послуги, але бере за це відповідну плату.

Сьогодні вночі на вул.Минайській в Ужгороді машина збила пішохода. А на вул.Мукачівській зіткнулися два автомобілі. За обома фактами дорожньо-транспортних пригод розпочато кримінальні провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Сьогодні, 26 грудня, вночі в Ужгороді сталися дві ДТП з потерпілими, одна людина у важкому стані в лікарні.

Опівночі в поліцію Ужгорода надійшло повідомлення про те, що на вул.Минайській машина збила людину.

Слідчо-оперативна група, прибувши на місце події,  встановила, що автомобіль марки “Аudі” іноземної реєстрації під керуванням 23-річного жителя Ужгородського району (за попередньою інформацією, водій був тверезий) скоїв  наїзд на чоловіка, який переходив дорогу по нерегульованому пішохідному переході.

Потерпілого у важкому стані доставлено в обласний клінічний центр нейрохірургії та неврології. Його особу наразі не встановлено, оскільки чоловік перебуває без свідомості.

Раніше zakarpatpost.net повідомляв про туристку, яку збив на Драгобраті місцевий підприємець. Дівчина потрапила  під ратрак на курорті Драгобрат і її друзі побоювалися, що справу замнуть, оскільки наїзд скоїв місцевий підприємець.

Наразі туристку перевели  з реанімаційного відділення в травматологічне Її стан медики оцінюють як середньої тяжкості.

За словами Олени Колачук, чергового лікаря лікарні Рахова, у дівчини діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс мозку, забій грудної клітини та перелом нижньої щелепи. Її стан вдалося стабілізувати. Про це повідомляє сайт yb.in.ua/incidents.

Далі журналісти взяли коментар від власника ратрака Ігоря Борісяка.

Він запевнив, що дівчина (саме вона!) порушила всі правила безпеки, бо “їхала на сноуборді по дорозі, а не по гірськолижній трасі”. Він також наголосив, що туристка їхала за ним, тобто це вона врізалася в ратрак.

Закарпатцям стане простіше влаштуватися на роботу в Німеччині.

Уряд Німеччини схвалив законопроект про імміграцію кваліфікованих кадрів, який полегшить працевлаштування вихідцям не з Євросоюзу, передає gazeta.ua з посиланням на Deutsche Welle.

Нововведення покликане спростити працевлаштування не тільки для фахівців з вищою освітою, а й представників робітничих професій.

Іноземці з вищою або середньою спеціальною освітою вже зараз за наявності низки умов можуть отримати у Німеччині роботу разом із дозволом на проживання. Обов’язково потрібно мати свідоцтво про професійну кваліфікацію, яку визнають у ФРН.

Ще одне нововведення полягає в тому, що при наймі на роботу громадяни Німеччини і ЄС більше не матимуть пріоритету порівняно з іноземцями. Однак уряд залишає за собою право знову вводити обмеження за професіями.

В Ужгороді чимало екзотичних рослин. І це – не тільки сакури. Традиційним для столиці Закарпаття вже став і бамбук.

Він у нас найбільш відомий, як дерево, з якого роблять вудки. Хоча насправді бамбук – трава, яка за своєю структурою та походженням мало чим відрізняється від… звичайної газонної травички.

Журналісту газети «Неділя Закарпатські новини» вдалося знайти бамбук біля будинку на вулиці Тихого та на Другетів. Однак росте ця рослина в на інших вулицях як біля приватних будинків, так і біля багатоповерхівок.

Зараз, коли місто припорошило снігом, він так і не скинув зелене листя і його гілки під білим покривалом мають дуже цікавий вигляд.

Учора закарпатців шокувала звістка про те, що у Хусті в під’їзді багатоповерхівки на вулиці Київській набережній місцеві мешканці знайшли немовля.

Дитина виявилася живою, але була переохолодженою. Хлопчик важив 3 100 кг., був загорнутитй у ковдру, плакав.

Жильці одразу викликали лікарів та правоохоронців. Дитину забрали до лікарні, а волонтери одразу почали збирати малюкові дитячі речі, памперси, харчування. Першу партію віднесли до лікарні ще вчора, на нині запланована ще одна позїдка.

Тим часом Хустський відділ поліції зайнявся розслідуванням справи і відкрив кримінальне провадження за фактом залишення матір’ю в небезпеці новонародженої дитини.

Як повідомили у відділі комунікації Закарпатської поліції,  25 грудняо 06.41 год. ранку до них поступило повідомлення від жительки Хуста з Київської набережної. Заявниця повідомила про те, що близько 06.30 год. вона виявила в під’їзді будинку, де проживає, між першим та другим поверхом дорожню сумку з новонародженою дитинкою.

Багато хто хоче зустріти Новий рік саме в Ужгороді. Але в скільки обійдеться оренда житла тим, хто не проживає в обласному центрі?

Як правило, до свят в Ужгороді ціни піднімають усі – як власники готелів, хостелів, так і ті, хто здає квартири щодобово. Вартість зростає в середньому наполовину, але у деяких закладах – на 10-20 відсотків.

Прийнятним варіантом ночівлі є хостел. Тут здаються не кімнати, а ліжко-місця. У середньому заночувати в хостелі в Ужгороді можна 31 грудня за 400 гривень. На подив, у одному з подібних закладів ми знайшли не підвищення цін, а, навпаки, знижки, що дуже приємно вразило. Причому заощадити можна аж 15 відсотків вартості. Там ліжко коштує всього 336 гривень. Вільні місця поки що є. У іншому хостелі знижка аж 27 відсотків. Але там ліжко у тримісному номері коштує дорожче – 840 замість 1150 гривень.

На розвиток туризму на Закарпатті на наступний рік виділять майже 5 мільйонів гривень. Про це повідомив начальник департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської облдержадміністрації Денис Ман.

Він наголосив на тому, що це –  рекордна сума, яку вдалося залучити на програму розвитку туризму і її буде спрямована на навчання підприємців та персоналу, розвиток сільського туризму, інфраструктуру і маркетингові дослідження туристичної сфери. 

Однак це це не всі приємні новини.

За словами Дениса Мана, 4 мільйони 700 тисяч гривень – тільки профільна програма. На розвиток туристичних проектів будуть також спрямовані кошти з Фонду Регіонального розвитку. До того ж Держбюджетом передбачено спрямувати майже 15 млрд. Гривень на будівництво і ремонт доріг по всій країні, в тому числі на Закарпатті.

Як повідомили в обласному управлінні статистики, обсяг експорту зовнішньої торгівлі товарами за січень–вересень 2018р. становив 1255,3 млн.дол. США, імпорту – 1135,8 млн.дол. Порівняно з січнем–вереснем 2017р. обсяги експорту товарів збільшено на 20,0%, імпорту – на 16,3%. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами становило 119,5 млн.дол. США.

Обсяг експорту товарів до країн Європейського Союзу становив 1198,2 млн.дол., або 95,4% від загального обсягу експорту та збільшився порівняно з січнем–вереснем 2017р. на 24,5%. Найвагоміші експортні поставки товарів серед країн-членів ЄС здійснювалися до Угорщини, Німеччини, Польщі, Словаччини та Австрії.

Росія наклала санкції на закарпатських нардепів та ще на ряд осіб. Цікаво, що місце народження вказано не Україна, а УССР, СССР. До такого маразму здатна вдатися лише Росія!

Отже, у списку значаться такі нардепи-закарпатці і вихідці з нашого краю: Віктор Балога, Василь Петьовка, Валерій Лунченко, Юрій Чижмарь, Іван Крулько, Василь Брензович, Роберт Горват, Роман Мацола, Михайло Ланьо, Олександр Сочка, Едуард Матвійчук.

Тим часом там немає Івана та Павла Балог, а також одіозного цімбора Медведчука Нестора Шуфрича, який туди не потрапив із цілком логічних міркувань.

Однак під санкції потрапила і “подруга” Геннадія Москаля Уляна Супрун, депутатка Юлія Тимошенко, навіть Олександр Турчинов та багато інших.

Серед підприємств закарпатських немає.

zakarpatpost.net