Погода у Закарпатті на сьогодні, 27 грудня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде дощ.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +1, удень – +2 градуси.

Сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Ближче до вечора дощ, який розпочнеться після обіду, повинен послабшати.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +1, удень – +2 градуси. Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вранці та вдень йтиме дрібний дощ зі снігом, ввечері очікується дощ.

У Воловці – -1 уночі і  0 удень. У Воловці хмарна погода буде триматися до самого вечора. Дрібний сніг йтиме вночі, але ще до приходу ранку повинен закінчитися. У другій половині дня він відновиться з більшою силою і йтиме до пізнього вечора.

У Сваляві – 0 уночі і  +1 удень. З ранку до самого вечора у Сваляві небо буде вкрите хмарами. Уночі очікується дрібний дощ зі снігом. Вранці – без опадів. Удень та ввечері йтиме сніг.

У Тячеві нічна температура становитиме +1, денна – +1. Хмарна погода протримається у Тячеві увесь день. Увесь день йтиме дрібний дощ зі снігом, який до вечора може посилитися.

У Перечині – нічна температура становитиме – +1, денна – +2.

З ранку до самого вечора у Перечині небо буде вкрите хмарами. Починаючи з середини дня йтиме дощ зі снігом, який ближче до вечора стане слабкішим.

У Великому Березному – вночі 0, удень – +2. У Великому Березному протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Починаючи з середини дня йтиме дощ зі снігом, який ближче до вечора стане слабкішим.

У Берегові та Виноградові – вночі – +2, удень – +4.  Протягом усього дня погода буде похмурою. З середини дня і до його кінця йтиме дрібний дощ.

У Міжгір’ї – уночі  -2, вдень – 0. У Міжгір’ї протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Дрібний сніг йтиме весь час. У другій половині дня він посилиться і не заспокоїться до самого вечора.

У Рахові – уночі  -4, вдень – -2. У Рахові хмарна погода буде триматися до самого вечора. Дрібний сніг йтиме весь час. У другій половині дня він посилиться і не заспокоїться до самого вечора.

Цього дня вшановується пам’ять святих Фірса, Левкія і Каллиника. У цей час тримається стабільно зимова погода, з усіма характерними для неї явищами: “У грудні мороз наростає, проте день прибуває”. У давнину говорили: “Зима ночі урвала, дня приточила”. Наші пращури помітили: якщо взимку повітря стає прозорішим, значить слід чекати на похолодання.

Народні прикмети на 27 грудня

  1. Яка погода буде 27 грудня, таким і буде лютий
  2. Якщо на Фірса вітряний і холодний день випадає, то наступного року буде добрий врожай
  3. Якщо людина народилася 27 грудня, то її талісманами будуть перли або турмалін
  4. Гарячий і теплий день 27 грудня – літо теж буде спекотним
  5. Погода змінюється протягом дня – скоро будуть відлиги
  6. Вітер дме в один бік, а хмари пливуть в інший – скоро встановиться похмура і сніжна погода
  7. Вночі 27 грудня був іній – чекай снігопаду днем
  8. Над лісом видно сині плями – випаде сніг

zakarpatpost.net