Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 16 січня

День на Закарпатті був багатим на події.

Співробітники слідчого відділення та сектору кримінальної поліції Мукачівщини  встановлюють обставини загибелі жительки села Великі Лучки. У вбивстві жінки підозрюється її співмешканець. За даним фактом розпочато кримінальне провадження. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу підозрюваному.

Про це повідомляє відділ комунікації Закарпатської поліції.

Вчора, 15 січня, на лінію «102» надійшло повідомлення про те, що у будинку в селі Великі Лучки Мукачівського району працівники соціальної служби виявили тіло жінки без ознак життя.

На місце події прибула слідчо-оперативна група. Правоохоронці з’ясували, що між 38-річною потерпілою та її 37-річним співмешканцем на ґрунті ревнощів виникла сварка. В ході конфлікту чоловік спричинив жінці численні тілесні ушкодження. Причиною ж смерті жительки Мукачівщини,  за висновком судмедекспертизи, стала асфіксія, тобто удушення.

Справа щодо побиття хлопця з Хустського району набула широкого резонансу.

Газета «Неділя Закарпатські новини» вже піднімала цю тему неодноразово.

В Інтернеті наразі дуже багато різної інформації щодо інциденту.

Тож ми звернулися за коментарем до начальника відділу охорони здоров’я Хустської РДА Тетяни Такової.

Вона підтвердила, що хлопець досі перебуває в Хустській районній лікарні. Однак відмовилася називати діагноз, мотивуючи тим, що то – лікарська таємниця.

Тож за коментарем ми звернулися до Хустської поліції.

Зараз Ужгород справді чарівний.

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» зробив унікальні фото засніженого зимового міста.

Столиця Закарпаття в ці дні стала ще новорічнішою, ніж на Новий рік.

Таких снігопадів у нашому краї не було давно. І не тільки у нас.

Завалило снігом не тільки Закарпаття, але й інші області України та Європу.

Зима в цьому році дуже щедра на опади.

Снігу цієї зими на Закарпатті навчвалило стільки, як ніколи.

Зараз у Карпатах висота снігового покрову майже  в середній людський зріст.

Про це повідомляє Сніголавинна ситуація в Українських Карпатах.

“За даними сніголавинних станцій станом на 08:00 16.01.2018
🏔️на Сл ПОЖЕЖЕВСЬКА: температура повітря: -8,1°С, вітер: південно-західний, 6 м/с, пориви 8 м/с, низька хмарність, видимість обмежена, сніг. Висота снігового покриву становить 29-108 см, сніг хуртовинний, слабозакріплений, – йдеться у повідомленні.

Рік, що прийшов, а за східним календарем це рік свині, має бути щасливим для України. А найбільш щасливим регіоном, певно, має стати Закарпаття. Тому що так любити свиню, як люблять її закарпатці, ніхто і ніде не може. Якщо вся Україна жити не може лише без солонини, то закарпатці не можуть ні без шовдаря, ні без пікниці, ні без шойта…

А ще є кляганець, а ще дзяма… Сотні страв, тисячі варіантів їх приготування! У деяких наших ґаздівствах, скажу я вам, свині живуть у таких умовах, що кращі за умови проживання людей десь у Тамбовській області країни-агресора. Свиням у нас догоджають, смачно годують, тримають у чистоті, теплі та оточують турботою, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Хтось не може змінити місця зустрічі, а газета «Неділя Закарпатські новини»  уже 15 років не змінює місця знайомства у прямому та переносному значенні.

Ось, скажімо, ви знайомі з бабою Анцею, яка живе на 19-й сторінці?

А з листами, які люди пишуть активно пишуть, аби знайти свою другу половинку.

Газета «Неділя Закарпатські новини» – те друковане видання, якому довіряють читачі.

Газета долає економічні труднощі насамперед тому, що має стабільних передплатників.

«Є читач, який нам довіряє, – каже голова редакційної ради газети «Неділя Закарпатські новини» Михайло Носа. – Скоріш за все, через те, що  в нас якісні матеріали. І він незмінний. Коли кажуть про те, що  в нас криза, так, вона в певній мірі стосується і нас в плані реклами, але читачі, які передплачують газету, практично стабільні».

Традиційне поняття родини. Чоловік-дружина-діти. Загалом у нашій області люблять жити за традиціями. Чи зверталися такі, хто хотів ці шаблони поламати, але через близьких не вдавалося і виникали стреси, конфлікти. Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» ми говорили з психологом Яною РЕГОЮ.

Є таке поняття, як соціальні установки, куди входить і те, що нам нав’язують батьки, у тому числі – звичаї, обряди, тобто, як вони раніше жили. Зараз дуже багато старих стереотипів уже втратили актуальність, суспільство змінюється, стає інакшим. І власне такі установки інколи збивають людину з дороги, яку вона для себе обрала. Через батьківський авторитет молодій людині часто важко опиратися тим речам, які нав’язують рідні і таким чином діти виконують волю батьків, а потім розуміють, що відбувається щось не так, усвідомлюють, що нещасливі в тих умовах, у яких опинилися. Їх не влаштовує новостворена родина, робота, те, де вони живуть через те, що послухали пораду батьків. Із такими питаннями до психологів звертаються дуже часто. І майже в кожній консультації ми пересвідчуємось, що присутня соціальна установка, нав’язані іншими ідеї.

Зайти в Facebook і дізнатись, що ти помер…

23 січня до обласного центру Закарпаття на численні прохання глядачів знову завітає відомий актор театру і кіно, заслужений артист України Юрій Дяк з моновиставою «Лайкнутий».

Заради лайків люди йдуть багато на що… Навіть страшно подумати про те, до чого може дійти людина в своєму прагненні завоювати популярність. Де проходить та межа, що відрізняє просте спілкування від божевілля, реальність від ілюзії…

Як сталося, що людське щастя почало вимірюватися кількістю сердечок на сторінках соцмереж?

Лайкнутий — це хроніка життя homo like — «людини Лайкнутої». Історія його життя з тієї самої хвилини, коли звичайний homo sapiens зареєструвався в соцмережі і до тієї хвилини, коли йому стали нецікавими в реальності ані друзі, ані близькі, тільки аватари і лайки…

Тож, обов’язково беріть із собою своїх старших дітей (15+), і приходьте 23 січня до лялькового театру «Бавка».
Початок вистави о 18-й годині.

Квитки у касі лялькового театру, та касі ТЦ «Дастор», замовлення за тел..: (099) 319-26-20; (066) 292-22-65

Зможуть побачити виставу і мукачівці.

Показ відбудеться 24 січня у Мукачівському драматичному театрі.

Початок о 18.00

Квитки у касі театру.

За ніч в Ужгороді випало близько 15 сантиметрів снігу. Хоч температура зараз і плюсова, але зима відчувається у всій красі.

Прибиральники працюють у посиленому режимі, але їх небагато.

На  8 ранку було розчищено Петефі, пішохідний міст, практично всю центральну частину. На в’їздах до міста пересуватись важко, тягучка, сніг липкий, мокрий. Бокові тротуари практично не розчищені. Припарковані на узбіччях автомобілі заважають прибиранню. Засніжене місто дуже гарне, але коли важко йти та їхати, така краса не завжди в радість.

zakarpatpost.net