Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 29 січня

День на закарпатті був багатим на події.

Ужгородку прибило бурулькою.

На місце події прибула швидка і потерпілу госпіталізували.

Інцидент трапився сьогодні о 16 годині.

Із одного з дахів бурулька упала  прямо на голову перехожої.

Очевидці кажуть, що з рани йшла кров і негайно викликали медиків, які госпіталізували нещасну.

На місці, де трапився нещасний випадок, досі можна помітити плями крові.

Дід образив дівчину за те, що вона стояла біля церкви з релігійною літературою іншої конфесії. А увечері її батько штовхнув старого так, що той помер

Трагедія сталася ще два роки тому. Але суд свій вердикт у справі виніс лише нещодавно, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

«Конфлікт, внаслідок якого помер 78-річний чоловік, у Тернові був, але цей був типовий побутовий, а не релігійний конфлікт, як описували в Інтернеті. Дідусь просто накричав на дітей підозрюваного, а той, з’ясовуючи відносини з односельцем, штовхнув старенького. Смерть наступила від того, що при падінні дідусь ударився головою. Випадок одразу було задокументовано, на місце події виїжджала слідчо-оперативна група», – пояснювали тоді в поліції.

А як усе відбувалося насправді?

Ужгородка переконує, що її згвалтував перевізник.

За інформацією «Новин Закарпаття», в Нижніх Воротах Воловецького району, затримано перевізника з міста Чернівці, якого жителька Ужгорода, звинувачує в зґвалтуванні на парковці одного із німецьких міст.

Наразі поліція перевіряє правдивість інформації.

За процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області слідчими прокуратури області та співробітниками ВБКОЗ Управління СБ України в Закарпатській області затримано начальника складу палива одного із відокремлених структурних підрозділів державного підприємства ПАТ «Укрзалізниця» розташованого у Закарпатті та його спільника за систематичне привласнення і розтрату ввіреного майна підприємства.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Затримали їх 28 січня 2018 р., під час чергової продажі партії вугілля 5 тон за 13 750 грн.  До цього, правоохоронцями також задокументовано факт збуту чоловіками 10 тон вугілля за 19 600 грн.

Вказані особи затримані в порядку ст. 208 КПК України.

Мaмa 10-річного Мaртінa просить небaйдужих допомогти у лікувaнні синa. У хлопчикa кількa днів тому діaгностувaли пухлину головного мозку. Лікaрі кaжуть, пухлинa неоперaбельнa, тож Мaртіну потрібне дороговaртісне лікувaння.

Мaмa хоче поїхaти з Мaртіном зa кордон, однaк коштів нa це немaє, пише 0312.ua. Мaмa розповідaє, що коли звернулись до лікaрів, нaвіть не уявляли, що неприємні симптоми, які почaли з’являтись у хлопчикa – це не просто втомa. З Виногрaдовa, де родинa проживaє, місцеві лікaрі нaпрaвили хлопчикa до облaсної дитячої лікaрні. Після обстеження зa допомогою МРТ мaти почулa стрaшний діaгноз. Звідки моглa з`явитись хворобa, скaзaти точно ніхто не може.

Попереду у хлопчикa бaгaто сеaнсів хіміотерaпії, однaк у нaс зa лікувaння не беруться. Бaтьки вже зв’язaлись із медзaклaдaми в Кіровогрaдській облaсті. Мaмa все ж хотілa би звернутись до іноземних лікaрів. Однaк нa це потрібні великі кошти.

Точну суму, якa буде потрібнa нa лікувaння синa, бaтьки поки не знaють, у будь-якому випaдку лікувaння буде дороговaртінсним. Усіх небaйдужих пaні Вікторія просить допомогти.

28 січня о 20:53 в оперативно-рятувальну службу надійшло повідомлення про пожежу в с. Чорнотисово Виноградівського району. За поки невстановленої причини загорівся магазин будівельних матеріалів.

Для ліквідації вогню до місця було направлено вогнеборців 6-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Виноградів та місцевих пожежних команд, що дислокуються в сс.. Неветленфолву та Пийтерфолву. Усього працювало три одиниці техніки та 8 чоловік особового складу.

Свинтус НедількО, який оселився в редакції газети «Неділя Закарпатські новини» перед Новим роком, подружився із двома іншими мешканцями редакції.

Це – дві жаби: жовта і зелена. Вони – вже давні і, можна сказати, корінні «недільці».

Усі троє дуже радіють гостям прес-центру і охоче позують перед камерами.

У об’єктиви вони потрапляють часто, оскільки в редакції завжди людно. Приходять сюди дуже поважні гості – кращі закарпатці, найуспішніші у своїх сферах особистості. Тож у НедількА з жабами багато знайомих.

Програма “Стосується кожного” зняла сюжет про дівчинку Богданку, яка померла у віці 5 місяців.

Поліція підозрює у причетності до трагедії вітчима – 26 річного Андрія Юрчишина, а рідна мати – звинувачує лікарів.

Рідний батько каже, що коли дізнався про смерть дитини, йому хотілося задушити і колишню дружину, і її нового співмешканця. Тим не менше, від Богдани він відмовився ще тоді, коли Марія була в половогому будинку і зараз від нього вагінта інша жінка.

Марія переїхала до Андрія шість тижнів тому з двома дочками. Менша вночі плакала, тож чоловік її почав “заспокоювати”…. кулаками.

На думку жінки, дівчинку можна було врятувати, навіть незважаючи на численні травми. Трагічна випадковість, помилка лікарів чи наслідки жорстокого виховання? Чому мама загиблої дівчинки намагається виправдати підозрюваного у злочині?

На Ужгородщині, Хустщині, Мукачівщині, Іршавщині та Берегівщині правоохоронці розшукали п’ятьох підозрюваних у скоєнні майнових злочинів. За даними фактами розпочаті кримінальні провадження.

Про це повідомляє віділ комунікації Закарпатської поліції.

Вчора, 28 січня, правоохоронці Ужгорода розкрили крадіжку, скоєну в обласному центрі. Після заяви 17-річного ужгородця про крадіжку його велосипеда, поліцейські провели оперативно-розшукові заходи, і встановили особу крадія. Ним виявився 33-річний місцевий мешканець. Речовий доказ правоохоронці вилучили. За даним фактом слідчі Ужгородського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України.

Протягом години поліцейські Хустщини затримали чоловіка, підозрюваного в крадіжці грошей з храму. Як встановили працівники поліції Хуста, 18-річний житель села Горінчево ввечері проник всередину храму і викрав зі скриньок для пожертв майже 3 тисячі гривень. Чоловік надав показові свідчення та зізнався у скоєному. У справі триває слідство.

В Ужгороді на ходу з маршрутки відвалилося колесо.

Щастя, що не трапилося трагедії. Про подію повідомив журналіст Віталій Глагола. Він же розмістив у соцмереді світлини.

“На ужгородських маршрутках нормальне явище коли колесо може на ходу відвалитись. Вірніше одне просто відвалитись, а одне обігнати саму маршрутку. Жаль, відео нема. Нагадаю, що усі маршрутки в Ужгороді «проходять техогляд»”, – написав він.

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» вирушив на пошуки якісного гарного і, головне, модного дощара.

Ціни у столиці Закарпаття на таку продукцію дуже різні. Можна купити й за 150 гривень у дешевих магазинах. Але чи буде дощар якісним – це вже гарантувати ніхто не може.

Більшість дощарів продають по 450-650 гривень. Вони середньої якості, вибір великий. Є й за 1500-3 тисячі. На вигляд вони гарні, асортимент також широкий.

Утім ми знайшли дощар і за більше ніж 9 тисяч.

За таку ціну можна знайти справді хорошу продукцію як для чоловіків, так і для жінок.

Такий дощар виглядає надійно, ручка сильна, тканина якісна, зі швів не стирчать нитки, як на дешевих взірцях.

Щаслива в сім’ї жінка і успішна реалізована в житті особистість. Чи сумісними є ці поняття?

Жінка – це і мати, яка передає дітям свої зання та спрямовує їх у правильнее русло, і охоронець родини, яка підтримує близьких, і творець клімату в сім’ї, що заряджає оточуючих своєю енергетикою. Жінка – це часто натхненник та генератор ідей для чоловіка.

Утім для багатьох представниць прекрасної половини головним є лише затишок сімейного гнізда, але й можливість самоутвердитись у житті, стати фінансово незалежною.

І таких жінок на Закарпатті багато!

Тож уже втретє газета «Неділя Закарпатські новини» готує унікальний проект про найбільш відомих представниць прекрасної половини  нашого краю «Успішні жінки Закарпаття».

Вражаючий  проект «НЕДІЛІ» у цьому році знову відкриє для людей імена  надзвичайно цікавих успішних представниць різних сфер – як бізнесу, так і політики, науки, мистецтва, освіти та інших галузей, які можуть поділитися з іншими власними секретами свого визнання. Вони ж добре знають, якою є дорога до успіху.

Вже незабаром ви зможете дізнатися, хто вони, найбільш успішні жінки Закарпаття 2019 року.

Замовити рекламу у журналі «Успішні жінки Закарпаття» можна за тел.: (050) 222-50-50.

zakarpatpost.net