Закарпатським господиням. Торт на сковороді

Сьогодні в гостях zakarpatpost.net популярна закарпатська кулінарна газета «Домашня кулінарія».

Обкладинка свіжого номера газети «Домашня кулінарія»

Пропонуємо вам новий рецепт страви.

Торт на сковороді

Вам знадобиться:

для тіста:

2 яйця

100 мл молока

50 мл окропу

100 г цукру

1 ст. ложка порошку какао

1 ч. ложка соди (без гірки)

1 ч. ложка оцту

3 ст. ложки олії без запаху

150-175 г борошна

для крему:

300 мл жирної сметани

50 г цукрової пудри

Готуємо тісто

Змішуємо яйця з цукром в глибокому посуді. Потім вливаємо тепле молоко. Воно повинно бути кімнатної температури (+25-270С). Гасимо соду оцтом і вливаємо в миску.

Поступово вводимо в молочно-яєчну суміш просіяне борошно. Його кількість може змінюватись. Маса повинна вийти однорідною, без грудочок. За консистенцією тісто має бути як рідка сметана.

Порошок какао заварюємо в невеликій кількості окропу. Густа шоколадна суміш дозволить краще розкритися аромату і смаку какао.

Потім какао додаємо в тісто. Вливаємо і кілька ложок рафінованої олії. Все ще раз добре перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.

Коли тісто «відпочине», можна почати пекти коржі. Розігріваємо маленьку сковорідку для млинців. Трохи змащуємо її рослинним маслом, зручно це робити за допомогою невеликої кулінарної кисті. Наливаємо тісто в середину сковороди і трохи допомагаємо йому розподілитися по всій поверхні, нахиляючи сковороду. Шар тіста повинен бути кілька міліметрів. Випікаємо коржі на повільному вогні під закритою кришкою 2-3 хвилини.

Готовим коржам даємо охолонути на решітці і тільки потім складаємо їх в стопку. Із зазначеної кількості інгредієнтів у нас виходить 6-7 коржів невеликого діаметру.

Готуємо крем

Для крему беремо жирну сметану (33-35%) і змішуємо її з цукровою пудрою. Якщо сметана буде холодною, то вона зіб’ється краще. Збиваємо 4-5 хвилин, щоб вийшла однорідна маса.

Збираємо торт

Тепер збираємо шоколадний торт з коржів на сковороді. Промазуємо кремом всі коржі і обмазуємо залишками крему зовні. Відправляємо в холодильник на 2-3 години для просочення.

Прикрасити шоколадний торт можна за смаком, наприклад, посипати порошком какао, шоколадною стружкою або виклавши свіжі ягоди. Тепер саме час заварити чашечку ароматного напою і поласувати смачним і простим у приготуванні десертом.

Загальні рекомендації з приготування торту на сковороді:

Сковороду для випікання коржів найкраще використовувати чавунну або тефлонову з гарним, не пошкодженим антипригарним покриттям.

Краще використовувати сковорідку невеликого діаметру, щоб увесь корж рівномірно пропікся і не підгорів.

Сковороду змащуємо тонким шаром масла або серветкою, просоченою соняшниковою олією. Не потрібно заливати сковороду, щоб коржі не вийшли надто жирними, лише робимо тоненьку масляну плівочку. Якщо у вас вийшло налити багато масла, то прибрати надлишки можна тією ж паперовою серветкою.

Щоб перевірити готовність коржів, просто натисніть на серединку пальцем. Готовий корж не буде продавлюватися і не залишить сліду на пальці.

Крем для торта можна зробити будь-який: масляний, вершковий, шоколадний, сирний. З шоколадними коржами добре поєднуються банани. Спробуйте через шар крему додати в торт шматочки банана. Вийде дуже смачно!

Смачного вам із газетою «Домашня кулінарія»!

Передплатити газету «Домашня кулінарія» можна у кожному поштовому відділенні України або у свого листоноші.

Передплатний індекс: 68339.

Залишайтеся з нами та радуйте дітей, коханих, батьків та друзів неперевершеними стравами!

 zakarpatpost.net