Дороги погані, але літаки запущено… Чи збільшився потік туристів на Закарпаття

Денис Ман розповів про зелений туризм, винні тури та термальні джерела

Закарпаття – край туристичний. Останнім часом у області збільшився потік гостей, почали розвиватися нові напрямки туризму, втілюються в життя цікаві програми. Але чи цього достатньо? Чи можемо ми розраховувати на туристичний бум? Які труднощі у сфері рекреації? Як держава дбає про розвиток галузі? Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з директором департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Денисом МАНОМ.

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

– Раніше завжди казали, що у нас погані дороги, тому на Закарпаття не хочуть їхати туристи, зараз ситуація покращилась. Чи збільшився потік туристів?

– Суттєво. Ми порахували, що область може приймати одночасно близько 30 тисяч туристів, втім ця цифра більша, якщо рахувати ще й розміщення в сільських садибах, які полюбляють не тільки українці, а й іноземці, зокрема чехи, яких побільшало останні 2 роки. У часи ж проведення таких великих фестивалів, як «На Синевир трембіти кличуть» або ж «Гуцульська бриндзя», заклади навколо Міжгірщини і Рахівщини відповідно не спроможні приймати всіх бажаючих, тож туристичні автобуси їдуть далі на Франківщину на ніч або «ночують» у сусідніх районах Закарпаття.

Є питання до Укрзалізниці щодо сполучення із Закарпаттям, бо у пікові точки сезонів дістатися до нас практично неможливо.

Ну й іноземців побільшало. Поки що ми це бачимо по даних Держприкордонслужби. Втім Мінекономрозвитку нещодавно проводило зріз через інформацію мобільних операторів. І теж відмічає високу активність іноземців  на території України.

Не всі дійсно цікаві місця відомі туристам. Скажімо, на Перечинщині, де природа просто райська.  Може, не вистачає реклами на центральних каналах, у ЗМІ, бордів у інших областях?

Винні тури зараз стали популярними. Чи є в цьому напрямку перспектива?

Зараз взагалі широко пропагуються гастрономічні тури. Чи є у нас якісний продукт, який можемо презентувати? Що саме?

Яка вартість турів на Закарпаття? Чи вони є доступними для українців?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 22 березня.

zakarpatpost.net