АНОНС. Після шостого викидня зовсім зневірилась, об’їздила всіх закарпатських та навіть закордонних медиків

Сім’я вирушила в Берегово просити біля ікони в Божої Матері здоров’я ще не народженим діточкам

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Так уже на Закарпатті повелося, що кажуть, що хата без дітей – пустка і в кожній нормальній родині має їх бути щонайменше двоє, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Цей стереотип настільки вкоренився в головах людей, що жінки після заміжжя не знаходять собі спокою, поки не виконають свій подружній обов’язок  – не народять сина і доньку. Якщо немає сина, то бодай двох дочок або синів… Хтось навіть на цьому не зупиняється і продовжує рід людський, поки є сили і… здоров’я.

Юлія жила в Хустському районі у родині, де в церкву потрібно було ходити щонеділі. Батьки просто змушували доньку одягати на голову хустку і відправлятись на службу. Не завжди це подобалося дівчині, але вона покірно виконувала волю дорослих, бо, як її навчили, хто не шанує батька і матір, той великий грішник і горітиме в пеклі.

Коли дівчині було 18 років, батьки підшукали їй нареченого і видали заміж, навіть не питаючи, чи  вона любить його. Але Микола виявився на диво хорошим, лагідним і поважав дружину. Він гарно заробляв, кілька разів їздив у Чехію на заробітки, а потім відкрив у селі магазин автозапчастин. Справа пішла добре, а вже невдовзі чоловікові спало на думку відкрити ще один магазин в Ужгороді. І там все пішло як по маслу, тож дуже швидко родина купила квартиру і перебралася до обласного центру.

Жили Юлія з Миколою дуже добре. Прямо душа в душу. Жінка розуміла, що кращого супутника життя вона б, напевно, ніколи й не знайшла. Одна біда – не було у родини дітей. А ще й батьки обох постійно приїжджали в гості і питали: «Коли онуків нам подаруйте? Я хочу з діточками бавитись? Що, у 50 років народжувати плануєте?»

Що ж відбувалося далі?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 21 червня.

zakarpatpost.net