АНОНС. Закарпатець взяв земляка у рабство, експлуатував, знущався над ним, бив, а далі зв’язаного вивіз у ліс

Із поламаними пальцями чоловік мусив мити туфлі господаря, до якого приїхав заробити на подарунок дружині

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Ця справа тягнулася два роки і тільки днями суд виніс вирок рабовласнику  з Хустщини, який на Рівненщині утримував у себе вдома раба, а потім вирішив від нього позбутися, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Для 58-річного хустянина Михайла Бублія сезонна робота закінчилась трагічно. Його лише дивом не вбили. Врятували випадкові незнайомці, які опинилися саме в той час у будиночку посеред лісу. У рабстві нещасний провів більше трьох тижнів і при цьому не мав змоги повернутися додому, бо «хазяїн» відібрав від нього телефон і паспорт. Крім того, в чоловіка не було грошей, бо 51-річний рабовласник за роботу йому не платив.

Газета «Неділя Закарпатські новини» спробувала з’ясувати, що ж відбувалося між колишніми земляками в чужій області.

Колись Михайло позичив від Василя Вайнагія гроші, але так і не повернув.

Чоловіки зналися між собою, бо Вайнагій раніше жив у Крайникові, що також на Хустщині, утім згодом переїхав у Рівненську область.

Закарпатці випадково зустрілися на вулиці в Хусті, куди Василь приїхав у справах. Він спитав Михайла,  коли той  збирається повернути борг. Однак грошей у хустянина не було, тож Вайнагій запропонував відробити  і запросив до себе. Бублій погодився, бо хотів заробити на подарунок дружині, утім платити йому роботодавець не збирався.

Він відвіз чоловіка до себе і змушував виконувати всю роботу по господарству: збирати ягоди, гриби, лагодити огорожу, поратись по господарству. Нещасний мусив всіляко догоджати господарю. Якщо Василю щось не подобалось, він бив свого «раба». Михайло просився додому. але його не відпускали, мовляв, ще не відпрацював. Хоча чоловік був переконаний, що вже давно перекрив борг, та ґазда запевняв, що він живе в нього вдома безкоштовно, харчується, тому має працювати далі.

Так промайнув вересень. А на початку жовтня між чоловіками стався конфлікт. Михайло напився і від нього зник кролик, за яким він доглядав.

Що ж відбувалося далі?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 19 липня.

zakarpatpost.net