Що доброго зробили закарпатські нардепи для Ужгорода?

Шокуюче низька явка на вибори, низький рівень довіри до депутатів, які щоразу багато обіцяють і практично нічого не  роблять для області, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

  • ⇒ Подавайте оголошення у газету «Закарпатські оголошення» ⇒ 050 222-50-50

Закарпаття вкотре показало  своє істинне ставлення до парламентарів – сенсаційно низьку явку на дільниці. Цього разу область вкотре серед антилідерів за кількістю тих, хто взяв участь у волевиявленні. Хоча кількість самих кандидатів була величезною.

Газета «Неділя Закарпатські новини» вивчала, як голосували закарпатці і чому переважна більшість людей не пішли на дільниці.

А що доброго зробили закарпатські нардепи для Ужгорода?

Вдаватись до особистостей не будемо, але вихідців зі столиці Закарпаття в парламенті всіх скликань було досить багато. Більшість із них про рідне місто давно забули і абсолютно нічого для нього не зробити.

Чому, наприклад, у нас якщо не найгірші, то одні з найгірших в Україні дороги? А наша область є своєрідними воротами до Європи, обличчям держави. І перше, що бачать наші гості – це латки, ями та калюжі під колесами автівки або під власними ногами.

Або чому, скажімо, міжнародні рейси до Кошице та Будапешта запустили  не з Ужгорода, а з Мукачева? Чому представник Ужгорода у Верховній Раді нічого не зробив для того, аби їх запустили з його округу?

Адже найбільше туристів сходиться до Ужгорода, тому найзручніше для всіх було б, аби ці рейси відправлялися не з районного, а з обласного центру. Чи чому досі з аеропорту «Ужгород» не здійснюється жоден міжнародний рейс? Чому нашим землякам, аби полетіти до Відня, треба спочатку їхати до Львова?

Або чому досі до Ужгорода не запущено швидкісний поїзд Інтерсіті? Чому це питання більше непокоїть сусідів-львів’ян, ніж закарпатських депутатів і чиновників?

Чому в Ужгороді під готелями та ресторанами не вишиковуються черги з туристів, як у Одесі, Києві, Львові? Якщо хтось хоче побачити справді туристичне місто, для цього варто поїхати у Львів… і тоді стане зрозумілим, що байки чиновників про те, що Закарпаття – туристична Мекка, є лише популістською фішкою, замилюванням очей тим землякам, які більшість часу сидять вдома, нікуди не їздять і порівняти не можуть.

Звісно, закликати до Закарпаття гостей – це не компетенція депутата, та якби місто, регіон, округ розвивався у правильному руслі, ці потоки були б…  а народний обранець як-не-як про розвиток регіону повинен дбати не лише на словах під час передвиборчих обіцянок, але й конкретними справами.

Адже інші регіони розвиваються, залучають іноземні інвестиції, брендуються, рекламуються, працюють над іміджем… а в нас усе відбувається слабо і з великими потугами.

А що доброго зробили закарпатські нардепи для  Мукачева? Чому Хуст – місто понтів?

Повний текст читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 26 липня.

zakarpatpost.net