Ужгородська дизайнерка інтер’єру розповіла, які кольори не варто використовувати при облаштуванні житла

Дизайнер інтер’єру розповіла як використати мансарду, об’єднати кухню з кімнатою, зробити коридор більш комфортним

Кожному хочеться жити в гарному будинку чи квартирі. Нехай житло навіть невелике, але затишок створити довкола себе може кожен. Для цього потрібно лише трохи грошей та фантазії.

Тож які кольори найкраще використовувати при облаштуванні помешкання, а від яких, навпаки, варто відмовитись, що змінити в кімнаті, аби в ній було приємно знаходитись, що робити, коли на ремонт не вистачає коштів, чи доцільно двері замінювати арками?

Про це та багато іншого у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з дизайнером інтер’єру Оксаною Малеш.

– Які кольори не варто використовувати при облаштуванні житла?

– Таких кольорів не існує. Житло – це насамперед комфорт власника. І кольорові в кожного з нас уподобання різні, як є різними самі люди. Існують просто  поради, як зробити те чи інше приміщення більш комфортним. Ну і просто мода на ті чи інші кольори.

– Коли бюджет обмежено, а ремонт хочеться зробити, що варто змінити, щоб виникло відчуття оновлення простору?

– Насправді можна зробити все одно досить багато! Головне – пофантазуйте! Наприклад, пофарбуйте стіни, повісьте нові гардини, купіть новий килим чи додайте декілька декоративних елементів, скажімо, цікавих подушок – і ваш інтер’єр отримає нове «обличчя». Будь-яка дрібничка може стати вашою улюбленою річчю, у вас із нею будуть пов’язані приємні думки. Але вона має пасувати до інтер’єру, лаконічно вписуватися і не виглядати, як зайва річ.

– З чим має гармоніювати килим, наприклад, його розмір, колір?

– Якщо коротко – вибір килима залежить від форми і розміру кімнати. Форма килиму має вибиратися залежно від його призначення (наприклад, круглі чудово «працюють» для виділення центральної зони кімнати, або відокремлення простору між диванами і кріслами). Колір і малюнок килима  має пасувати до підлоги та інтер’єру загалом  (на темній підлозі ефектно виглядають килими насичених тонів; кімнату в темних тонах гарно підкреслить світлий килим; а смугастий зробить приміщення візуально ширшим або довшим, залежно від того, як ви його розташуєте відносно входу).  В нейтральних інтер’єрах чудово виглядають етнічні мотиви на килимах. І ще одне маленьке правило – чим менший килим, тим більш контрастним він може бути.

Кімната для гостей для багатьох найбільш важлива, адже її показують всім. Що в ній повинно бути, як її зробити практичною? Як краще – обклеювати стіни шпалерами чи фарбувати? Чи є мода на каміни і які найкраще встановлювати? Якщо ванна мала, як у неї все помістити?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 9 серпня.

zakarpatpost.net