У закарпатському Джублику за унікальною джерельною водою вишиковуються черги

Монастир в Джублику на Іршавщині — греко-католицький, але двері відкриті для всіх віруючих, не залежно від конфесій.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Урочище Джублик, що між селами Вільхівка та Нижнє Болотне Іршавського району, – незвичайне місце. У 2002 році двом дівчаткам дев’яти і десяти років тут з’явилася Богородиця. Згодом вони також бачили Ісуса та святого Йосипа. Місце стало паломницьким центром, інформує Перший.

Джерело у дерев’яній часовні, поряд монастир, зведення якого благословив Папа Римський. Просте джерело отримало славу цілющого ще 15 років тому, тоді, коли дві дівчини, що прийшли за водою побачили перед соболю образ Богородиці. Розповіли батькам, а ті сусідам. Тепер люди вистоюють черги аби набрати води.

У 2003-му році на одному з хрестів з’явилася кров. Ще одне розп’яття почало кровоточити недалеко від монастира, у лісі під горою. Через пів року відбулись трагічні події на Майдані. Місцеві вірять, хрест попереджає про небезпеку.

Сюди з’з’їжджаються тисячі вірників, які вірять, якщо вмитися цією водою, можна зцілитися від багатьох хвороб. Монастир в Джублику греко-католицький, але двері відкриті для всіх віруючих, не залежно від конфесій.

Фото з офіційної сторінки Джублик

zakarpatpost.net