Чиновники так залюбили Закарпаття, що скоро воно задихнеться в обіймах

Коні з крилами, аквапарки, неперевершена їжа, привітні люди, маса фонтанів та пам’яток архітектури, дельфінарій, п’ятизіркові готелі… саме так гостей зустрічає перлина біля Чорного моря

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Закарпатські політики, які рвуться до депутатства, до керівних посад нав’язали людям стереотип, що наш край – туристичний регіон. Звичайно, слова гарні, і так справді могло би бути, якби вони самі для цього хоч щось робили.

Але насправді все далеко не так. Чому? У цьому і розбиралася газета «Неділя Закарпатські новини».

Ми продовжуємо подорожувати містами України. Які так само позиціонують себе, як осередки туризму. Цього разу наш журналіст завітав до Одеси.

У нас чомусь політики та чиновники дуже часто говорять, як вони люблять Закарпаття. У чому ж проявляється ця любов, крім заяв? Чому в нас не шикуються в ряд інвестори, аби вкласти гроші в регіон. Чому до ресторанів немає черг, як у Одесі, Києві, Львові… При тому, що ціни в тих закладах вищі, ніж у нас, але люди все одно хочуть там і саме там пообідати чи повечеряти.

У нас радіють єдиному авіарейсу, а в інших містах їх десятки… і у всі куточки держави і світу. У нас поруч Європа, а ні до Будапешта, ні до Кошице, ні до Праги полетіти у закарпатців немає змоги. А для туристів така мандрівка була би додатковою мотивацією відвідати Закарпаття. Та що там літаки. У нас навіть Інтерсіті досі не запустили. Бо воно нікому не потрібне. Взагалі питання про його доцільність обласні депутати озвучили вже після того, як про це заявили львів’яни, фактично майже скопіювавши при цьому заяву колег з іншої області до Укрзалізниці.

Звісно, є в нас потуги щось покращити. Але вони дрібні, непрофесійні. Щось хочуть зробити підприємці. Але влада їм не дуже йде назустріч.

Показуючи туризм в Одесі, ми не намагаємось когось критикувати у нас. Ми просто хочемо показати читачам, як живуть інші, як працюють і як заробляють гроші. Адже від того, що гостей у нас буде більше, у виграші будуть всі – як влада, так і населення, адже туристи несуть у регіон гроші і залишають їх, допомагаючи області розвиватись.

Наші ж земляки заробляти їдуть на чужину, а вдома просто райська природа, де можна б заробити набагато більше…. але при розумному підході до туристичного бізнесу.

Ми любимо свій край і хочемо, аби Закарпаття процвітало, аби люди були успішними, аби поверталися додому і заробляли гідно.

Але для цього нам треба вчитись в інших… і не просто вчитись, а робити все краще за них. Тільки так ми зможемо не лише привабити, але й утримати гостей, тобто вони повертатимуться сюди знову і знову.

zakarpatpost.net