Спробуйте ці прості рецепти і ваша шкіра стане ідеальною, ви позбудетеся і прищів, і мозолів

Ще давня медицина довела, що стан шкіри безпосередньо пов’язаний із внутрішнім станом нашого організму. Про збої в роботі певних органів тіла “сигналізують” зміни на нашій шкірі. Поява висипки, прищів, мозолей “підказує”, що дана ділянка ослаблена, або, навпаки, більш напружена, пише Укрінформ.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Згубно діє на шкіру й оточуюче середовище. Наприклад, у жінок, які працюють у сільському господарстві, шкіра обличчя й рук, особливо влітку, часто лущиться, грубшає й навіть незначні ушкодження можуть викликати гноячкові захворювання. Тому так важливо цієї “горячої” пори приділити їй хоча б кілька хвилин, скориставшись простими порадами фахівців.

Мийте руки гігієнічним милом (наприклад, “Дитячим”) і після миття обов’язково у ще вологу шкіру від кінчиків пальців до ліктя втирайте гліцерин або вазелін.

Якщо шкіра рук червоніє, бажано перед сном зробити наступне: почергово потримайте кисті по кілька хвилин спочатку в гарячій гірчичній ванночці (на 1 літр гарячої води 1 ч. л. сухої гірчиці), а потім у ванночці з холодною водою. Процедуру виконуйте протягом 15 хвилин.

При лущенні шкіри рук можна робити 10-хвилинну ванночку з картопляним крохмалем. Для цього 1 ч. л. крохмалю заваріть склянкою гарячої води й улийте в 1 літр теплої води. Після ванночки руки змастіть зволожуючим кремом, який можна приготувати в домашніх умовах. Склад його досить простий: 50 г маргарину, гусячого (можна свинячого) жиру розітріть з 1 ч. л. олії та 1 ч. л. настою трав (нагідок, ромашки, череди й подорожника).

Якщо руки потріскалися, стали сухими і шорсткими, то корисно на ніч протягом 10 хв робити теплі ванночки із додаванням 1 ч. л. соди на 1 л води. Після процедури руки необхідно змастити жирним кремом.

Особливих незручностей завдають мозолі на руках. Радимо попарити руки у мильно-содовій ванночці, розчинивши в гарячій воді шматочок мила й додавши 1 ч. л. соди на 1 склянку гарячої води. Після ванночки мозолі обробіть пемзою чи зішкребіть, а потім змастіть вазеліном або кремом для рук.

Долоні можна пропарити у відварі картопляного лушпиння, потім  витерти їх насухо полотенцем, змастити касторовою олією  і вдягти на руки бавовняні рукавички.

Є чудовий так званий “бджолиний” засіб. Шматочок прополіса розігріти до м’якості, потім розім’яти його у вигляді тонкої пампушки, накласти на мозоль й закріпити бинтом чи лейкопластирем. Процедуру повторити пять-шість разів на ніч, а за можливості прополіс не знімати і вдень.

Для профілактики при фізичній роботі щодня після теплої ванночки протирайте руки сумішшю гліцерину й води у рівних кількостях.

На ніч до мозолів можна прикласти мазь з рівної кількості часнику і внутрішнього свинячого сала, вранці розпарити й обережно зішкребти розм’якшены мозолі.

Кілька слів про шкіру обличчя. Після трудового дня вона зазвичай обвітрююється, червоніє. Щоб подолати ці “негаразди”,  змочіть ватний або марлевий тампон у теплій олії й змастіть ним обличчя. Для пом’якшення шкіри корисні також маски зі сметани, кефіру, кисляку, котрі накладають на 10 хв. Шкіра стане м’якшою та білішою, якщо ви нанесете маску з 1 ст. л. теплого картопляного пюре і через 15 хв змиєте її холодною водою.

zakarpatpost.net