Чоловіче, ми ся вже поженили, не треба ня на руках носити, дай я ти ліпше на шию пересяду!

Недільний вечір. Баба традиційно за плитою готує вечерю, 24-річний син сидить за столом і голосно читає їй найцікавіше з газети «Неділя Закарпатські новини», дідо десь там в кімнаті дивиться телевізор, невістка – десь у подружки, а онучка бавиться в телефоні. Раз лише гуркіт у ворота. Відкриває баба. А на порозі – сусідська дівчина з хлопцем:

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

«Добрий вечір, тютко Анцьо! – каже вона. – Прийшлисьме вас на свадьбу кликати на другу суботу. Уддаюся!»

Далі баба почала розказувати про своє весілля, а її син – жартувати:

«Но пак, мамко, із твойими габаритами як тя ун носити годен. Треба було си штангіста глядати, а не такого малого, сухого чоловіка, як нянько», – розсміявся син. – Як я свою жону із ЗАГСа на руках нюс, она ми тихо на вухо прошептала: «Ваня, ми ся вже поженили, не треба ня на руках носити, дай я ти ліпше на шию пересяду!»

«І пересіла?» – поцікавився наречений  сусідки.

«Нєт. Я ї поклав на зимлю і предложивим, най тепер своїми ногами ходит, най ся тренірує, бо уй ташки, міхи з крумплями, дрова з хащі тігати, мені масаж робити дале не раз ся прийде, най качає мускулатуру.  Знаєш, хлопче, свадьба тепер дуже дорого ся обходит. Іще годи перед сим я 10 году удкладовав гроші на тот чорний динь – день свадьби… і коли ун настав, я ся голий, босий і в штрімфлях лишив… вобще добре лем єдно, што я розумний і женивимся по любовному розчоту!»

«Як ото?» – не зрозумів молодий гість.

«Так. Маріку м узяв по любві, а гроші її вутця – по розчоту!  Із них дале машину першу купивим.  А вобще, обись знав, свадьба  – ото похорон, на якому жених може понюхати косиці, які му принесли родственніки!»

«Но-но, синку. Успокойся, ти пак до біди наговориш хлопця так, што ун ся нігда не женит. Не слухайте го, діточки, – усміхнулася баба Анця. – Женитися треба, треба діти рожати, оби бабам і дідам було ся з ким бавити. Они старі, їм сумно, вот і дают їм дале живу іграшку».

Повний текст читайте тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини».

zakarpatpost.net