Закарпатця так били, що він втрачав свідомість, але його обливали водою і знову гамселили

В білодахи забрали дві банківські карти, телефон та 1100 гривень

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Двоє закарпатців у Тячеві напали на господаря будинку, побили та пограбували його.

Все відбувалося близько першої години ночі. Хлопці прийшли до будинку, в якому тимчасово проживав Михайло (з етичних міркувань імена в матеріалі замінено). Двері були незачиненими. Тож вони зайшли всередину і почали його бити. Вдарили так, що розсікли скроню, а його око запливло кров’ю. Після цього забрали дві банківські картки, телефон та 1100 гривень, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Один з нападників, Віктор, у судовому засіданні пояснив, що того дня в місті зустрівся з Богданом. Вони разом гуляли до вечора, після чого вирішили навідатися до знайомого. Але, зайшовши в будинок, побачили іншого чоловіка. Михайла вони побили, обікрали і ще й вимагали в нього пін-код до картки. Викрадені речі молодики повернули, а суд просили суворо їх не карати за вчинене.

Михайло ж пояснив, що коли прийшли непрохані гості, він уже спав.

«У хату несподівано увірвалися двоє хлопців, які спочатку світили мені в очі ліхтариком, а потім почали вимагати гроші, бити руками. Відтак вони повалили мене на підлогу, почали гамселити ногами. Декілька разів я втрачав свідомість, але мене поливали водою. Після крадіжки хлопці повернулися знову через двадцять хвилин та вимагали сказати їм пін-код до карток, пішли десь через годину. Коли мене били, я сидів, а потім впав з ліжка, далі нападники били мене ногами. Свідомість втрачав три чи чотири рази. Тих хлопців знаю.  Коли лягав спати, двері не зачинив на замок, бо вони були наполовину розбиті. Під час нападу на мене власник помешкання  був у знайомих, повернувся додому вранці, близько 8 години. Він відразу зателефонував у поліцію та повідомив, що мені погрожували.  Я не зміг встати з ліжка, а на сімнадцятий день слідчі запропонували пройти експертизу, але на той час майже ніяких тілесних ушкоджень вже не залишилося. Через п`ятнадцять днів я попросив знайомого, щоб відвіз мене в поліцію, хотів забрати свій телефон. Мені сказали, що і картки, і мобільний телефон знаходяться на експертизі. З банківської картки хлопці гроші не зняли. Мати одного з них перед судовим засіданням дала мені  1100 гривень. Телефон і картки повернула поліція»,  – заявив він.

Матеріальних та моральних претензій до грабіжників закарпатець не заявив, навпаки… просив їх суворо не карати та не застосовувати до них позбавлення волі.

Господар будинку пояснив, що Михайло попросився в нього пожити.

«Під час інциденту вдома мене не було, – наголосив він. –  Я прийшов вранці, і на той час Михайла вже побили.  Він не розумів, хто саме, бо було темно. Казав, що його били двоє, забрали в нього банківську картку, телефон і гроші. До тієї події він мешкав у мене вже десь місяць».

Отже, суд визнав обох хлопців винними у грабежі і засудив їх до двох років умовного покарання.

Іван ДУХНОВИЧ, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net