Як привабити на Закарпаття туристів термальними та мінеральними водами

Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини»  ми говорили з директором департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Денисом МАНОМ.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Термальні та мінеральні води. Вони – справжня родзинка краю. Що потрібно для того, щоб їх  більше розкрутити?

Цей сектор розкручений достатньо. Кажуть, інколи навіть занадто. На території вічної оздоровниці – с.Шаян величезна кількість закладів розміщення і попит на них постійно зростає, хочеться більшій кількості людей прийти попити водички і полікуватися. Те саме і в Поляні, в Солочині, Велятині, Косині, Берегові, Лумшорах. Спробуйте замовити чан, наприклад в Лумшорах. Це важко. Сегмент туристів, які обирають оздоровчий туризм, він у нас сталий. Уже потребують захисту ці унікальні ресурси з точки зору законодавства про курорти. Але про це повинні думати самі громади.

Ми не заперечуємо, і в рамках Програми розвитку туризму і курортів у частині промоції спробуємо показати Україні і нашим найближчим європейським сусідам як змінилися наші оздоровниці. Слід йти також у країни, де сильні українські діаспори. З цією аудиторією ми взагалі ще не працювали. І починати варто з того, про що більш-менш вони чули – термальні джерела, мінеральні води і чани.

zakarpatpost.net