Як донька заробітчан заспівала разом із Джексоном і стала відомою на весь світ

Українка, яка була відома на весь світ, яка співала разом із Вітні Г’юстон та Майклом Джексоном. Її запрошували для участі в записах своїх альбомів Майкл Болтон, Боб Джеймс, Лінд Ронстад, Роберт Флек.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Після «Ти осяюєш моє життя», яку виконала Квітка Цісик в однойменному фільмі, отримала «Оскар» і «Золотий глобус», а також була номінована на «Греммі» у категорії «Пісня року».

Саме про неї незабаром ужгородці зможуть дізнатись більше.

17 вересня в Ужгороді стартує Другий міжнародний театральний фестиваль «Монологи над Ужем».

У цьому році буде ще цікавіше, ніж торік, – обіцяють організатори.

Легендарна Квітка Цісик «оживе» на фестивальній сцені театру ляльок «Бавка» у суботу, 21 вересня, о 17.00. Мар’яна Кодіна-Іванович з театру «Соломія» (м. Коломия) у моновиставі «Квітка ностальгії» (режисерки Любові Липовської) розповість про життя і творчість уславленої українки, яка підкорювала естрадно-пісенні олімпи Америки.

У постановці жива музика структуруватиме канву дійства.

Українська квітка, що виросла на американському грунті. Скільки їх – доль вирваних з корінням з рідної землі? Хіба закарпатцям про це не відомо? Талановиті, працьовиті, амбітні… Вони могли співати, танцювати, грати, писати, конструювати, організовувати, відкривати – словом, ТВОРИТИ – на рідній землі і для рідного народу. Але злий рок, доля розкидали їх по світу. Що залишилось у них? Душа… А душа – це пісня… Українська пісня, що ностальгічно і наполегливо нагадувала за далеку і таку близьку, таку жадану і таку недосяжну рідну домівку…

Нагадаємо, що Другий театральний фестиваль «Монологи над Ужем» збере аж 12 театрів із Молдови, Вірменії, Білорусі, Грузії, Польщі, а також Києва, Львова, Чернігова, Коломиї та Дрогобича. Зокрема, у неймовірній виставі «Моменти кохання» на сцені Закарпатського обласного драмтеатру зіграє актор Національного академічного театру ім. Івана Франка, народний артист України Євген Нищук.

Квитки купуйте у касах ТЦ «Дастор»: (099) 319-26-20, Драмтеатру (050) 432-05-57, Лялькового театру (0312) 61-58-01.

zakarpatpost.net