В Ужгороді аби потрапити в ресторан, треба було перевзутися

Старі, вицвілі, обвислі риштування, наче покинуті напризволяще будівлі у зоні відчуження можна побачити не десь у Чорнобилі чи в далекому гірському Богом забутому селі, а в самісінькому центрі Ужгорода на площі Театральній.

  • Більше актуальних новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

А колись ця багата на історію і улюблена ужгородцями споруда переживала часи небувалого розквіту і сюди приїжджали світові знаменитості, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Аби потрапити в ресторан, треба було перевзутися?

Щовечора у ресторані можна було почути музику живого ромського оркестру, аби увійти туди навіть потрібно було одягати дрес-код: чоловіки мали право заходити лише в костюмах із краватками, а жінки – у сукнях. У офіціантів мали бути метелики, а у офіціанток – завжди білосніжні білі фартухи і ошатний вигляд. Високу марку «Крона» тримала у всі часи!

Цікаво, що взимку багато хто з ужгородок брав із собою до ресторану навіть змінне взуття, аби чоботи замінити на туфлі. До цього їх ніхто не примушував, просто їм хотілося мати бездоганний вигляд і в туфлях було легше танцювати.

А от на другому поверсі знаходилась унікальна, найкраща на Закарпатті дзеркальна зала, яка працювала тільки вечорами. Там проходили різні свята, урочисті зустрічі, виступи. Туди приїжджали відомі танцюристи, акробати, артисти. Був також літній сад – тераса у дворі.

Повний текст читайте тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини».

zakarpatpost.net