Погода у Закарпатті на сьогодні, 16 жовтня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде – +11, удень – +24.

  • Ужгород, Закарпаття! Знаходь роботу та працівників у газеті «Робота та навчання»! Замовляй рекламу у газету зараз: 050 222-50-50, 067 66-90-90

Погода буде ясною, тільки ввечері на небі з’являться хмари. Без опадів.

У Хусті – +6 уночі і  +24 удень. Вранці небо буде ясним, таким воно й залишатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Воловці – +8 уночі і  +21 вдень. Увесь день у Воловці небо буде ясним, й хмари не затьмарять його до кінця дня. Без опадів.

У Сваляві – +9 уночі і  +22 удень. Увесь день у Сваляві небо буде ясним, й хмари не затьмарять його до кінця дня. Без опадів.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +11, денна – +25. Вранці небо у Тячеві буде ясним, таким воно й залишатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме – +11, денна – +24. У Перечині погода буде ясною, тільки ввечері на небі з’являться хмари. Без опадів.

У Великому Березному – вночі – +8, удень – +22. У Великому Березному погода буде ясною, тільки ввечері на небі з’являться хмари. Без опадів.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

У Берегові та Виноградові – вночі – +8, удень – +24. Вранці небо буде ясним, таким воно й залишатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі +7, вдень – +21. Увесь день у Міжгір’ї небо буде ясним, й хмари не затьмарять його до кінця дня. Без опадів.

У Рахові – уночі +11, вдень – +19. У Рахові небо буде ясним до самого завершення дня. Без опадів.

Цього дня вшановується пам’ять святого Діонісія Ареопагіта, єпископа Афінського. У народі цей день називали Дениса Позимового або Хлібник. Наші пращури вважали, що перший сніг за сорок днів до зими випадає, і у минулі часи цього дня насправді нерідко йшов перший сніг.

Народні прикмети на 16 жовтня

  1. На Дениса зазвичай чекали першого морозу. Якщо цей день видався теплим, то раніше Артем’єва дня (2 листопада) мороз не вдарить.
  2. Якщо в зайців багато жиру, зима буде довга і холодна.
  3. Якщо кроти в свої нори багато соломи і стерні наносили, зимова пора буде суворою.
  4. Якщо польова миша в землю на винограднику зариває виноградні грона, то майбутня зима буде холодною і затяжною.
  5. Якщо домашня худоба до вечора розревілася, гряде негода.

zakarpatpost.net