Справа про катування дитини в Ужгороді: «Коли підняла кофту, позаду на спині побачила шрами, але крові не було»

У справі з катуванням хлопчика в прийомній родині  в Ужгороді нарешті винесли вирок

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Про справу з катуванням Миколки, у якому звинуватили його прийомну матір Наталію Карай, знає вся Україна. Жінка всиновила п’ятьох дітей. У 2016 році в неї забрали хлопчика. А через рік вона сама ж повернула до інтернату одну з дівчат.

Читачам газети «Неділя Закарпатські новини» буде цікаво дізнатися, що казала на суді Наталія Карай, що говорив Миколка та чим закінчилася ця сумна історія.

Продовження.

Далі жінка розповіла ще дещо цікаве:

«Я бачила, що щось відбувається, але у той момент мені не спало на думку оглянути його, з того моменту я не могла заснути. Вранці піднімала дітей з ліжка і, підійшовши до Миколи, побачила, що він не виспався. Коли підняла його з ліжка, він сказав, що йому боляче. Я відвела його у ванну і  попросила показати, де боляче, на що він відповів, що його болить спина, – наголосила Наталія. –  Коли підняла кофту, позаду на спині побачила шрами, але крові не було. Потім хлопчик показав ще синці на сідницях і спині, він сходив у туалет і при цьому пішла кров.

Тоді мене охопила паніка. Я одягнула Миколку і пішла до знайомої, яка побачила на спині шрами і спитала, в чому справа. Я збрехала про причини того, що сталося, сказала, нібито хлопчик впав. Вона оглянула дитину і не виявила ніяких порушень. Хлопчик на тілі почав здирати шкіру, відірвавши собі одного разу ніготь. Знайома виписала ліки, але він продовжував здирати шкіру. Через певний час пішов у душ, а в нього одна нога довга, інша коротша, з дуже великою плоскостопістю, тож там чи не було килима, чи чогось іншого, але він впав і сильно вдарився об сходинку та почав втрачати координацію. Діти вже спали, було досить пізно, десь о пів на десяту. Ми його одягнути і помили. Колишній чоловік сказав не йти у лікарню, бо вони викличуть поліцію, однак я його не послухала, повезла його в лікарню. До соціальних служб та у поліцію не зверталася з приводу вчинення насильства щодо Миколи колишнім чоловіком, бо боялася його».

Тож, за словами жінки, коли до неї додому прийшла комісія, вона сказала, що хлопчик сам себе травмував.

Повний  текст читайте тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини».

zakarpatpost.net