Ніякої конкретики. Міська рада Хуста відповіла на журналістське звернення щодо притулку

9 жовтня газета «Неділя Закарпатські новини» надіслала в Хустську міську раду журналістський запит щодо притулку тварин.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Ось його текст:

«Хустському міському голові В.П.Кащуку

У зв’язку з тим, що в Ужгороді та Мукачеві давно є притулки для собак, а в Хусті тварин-безхатьків труять на вулицях міста, редакція газети «Неділя Закарпатські новини» просить вас надати офіційну відповідь, які заходи для покращення умов безпритульних собак у Хусті проводяться, як регулюється їхня чисельність, чи підгодовуються вони з метою гуманного ставлення до них і коли в Хусті відкриється притулок для тварин».

Ми попросили дати відповідь на запит протягом 10 днів.

Сьогодні, 31 жовтня, нам нарешті відповіли.

Утім у листі немає абсолютно ніякої конкретики.

У ньому йдеться про те, що ще у 2012 році було «затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,2000 га по вул. Сливовій б/н комунальному підприємству «Полігон+» для будівництва та обслуговування закладів комунального обслуговування». У той же час ділянки під притулки отримали Ужгород та Мукачево, але з тих пір у обох містах давно діють притулки, зведені за кошти міських бюджетів.

Наразі вони діючі і волонтери працюють над тим, аби рятувати життя безпритульним, від яких позбулися недобросовісні господарі.  У Хусті притулку досі немає і взагалі у цьому плані нічого не зроблено.

Крім того, як зазначено у відповіді мерії, на цей рік коштів на притулок не передбачено, а на наступний, при формуванні бюджету питання може бути винесене на розгляд депутатських комісій щодо виділення коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації. Підкреслюємо, лише на розгляд депутатських комісій, що не дає гарантію того, що його розглянуть депутати на сесії і що гроші виділять.

У всякому разі, газета «Неділя Закарпатські новини» і надалі контролюватиме питання і закликає зоозахисників бути активними, а також піднімати питання притулків у тих закарпатських містах, де їх ще досі також немає.

zakarpatpost.net