Завуч школи, мати-героїня обмотала восьмирічного хлопчика скотчем, зав’язала йому очі та тримала в нашийнику на ланцюгу

У таких умовах педагог зі стажем із міста Дніпро виховувала нещасних дітей

  • Більше актуальних новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Кілька років тому жінка отримала статус матері-героїні і щомісяця мала  від держави 15 тисяч гривень, пише газета “Ясно“.

Нечуваний резонансний злочин сколихнув всю Україну. Вчителька  бездушно катувала маленького прийомного сина, замотала його скетчем, аби він не міг навіть поворухнутися, заклеїла йому очі стрічкою, наділа на нього собачий нашийник і ланцюгом і прикувала до ліжка на коротку відстань, щоб не відійшов.  Дитину знайшли на підлозі у коротеньких шорах і легкій футболці, босоніж… дуже перелякану.  Коли маленького бранця звільнили. Він не міг навіть говорити. Нещасного сироту вона неодноразово била, знущалась над ним.

Ще цікавіше, що карати садистку довго не хотіли. Аж із другої спроби суд посадив під варту педагога, яка катувала 8-річного хлопчика. Спочатку їй присудили тільки домашній арешт у нічний час. Представники прокуратури не погодились з таким рішенням та подали апеляційну скаргу, у якій просили скасувати ухвалу суду першої інстанції та  обрати до підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

56-жінка є матір’ю-героїнею, працює педагогом, але про моральні якості… та навіть про елементарне поводження із дітьми їй нічого не відомо. Як така людина могла займати керівну посаду у навчальному закладі?

Завдяки виклику небайдужих сусідів, 21-го серпня поліцейські разом зі службою у справах дітей перевірили будинок де мешкає жінка з чотирма дітьми — чотирьох, шести, восьми та 13-ти років. Для трьох наймолодших дітей вона — опікун.

За словами речниці Нацполіції в області Ганни Старчевскої, під час обшуку соціальні служби виявили у квартирі восьмирічного прийомного хлопчика  зв’язаним скотчем, у нашийнику та прикутого ланцюгом до ліжка.

З’ясувалось, що у таких умовах педагог зі стажем виховувала нещасних дітей. Троє її власних наразі вже є дорослими. Цікаво, як потерпали від такого характеру у школі учні…

Сама вчителька, звісно, усе заперечує.

Днями  жінку прямо в залі суду взято під арешт. Дітям, яких вона катувала, шукають нову родину.  Із ними працюють психологи і зараз вони перебувають у центрі соціально-психологічної реабілітації.

Хлопчика, якого знайшли у ланцюгах, відвезли на судово-медичну експертизу, яка показала на його тілі численні синці та садна.

Самій горе-матері загрожує 10 років позбавлення волі.

Поліція проводить розслідування і з’ясовує всі обставини утримання дітей.

За цим страшним випадком відкрито аж три кримінальних провадження –  за ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), 127 (катування) та 166 (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) Кримінального кодексу України.

Утім крапку над «і» поставить тільки суд.

zakarpatpost.net