Ужгород, Мукачево, Хуст: де в області більше дбають про безпеку та комфорт пасажирів міського транспорту

Хустяни дуже не люблять коли місто порівнюють з Ужгородом чи Мукачевом.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Але таке життя, що порівнювати доводиться, тим більше тоді, коли дехто з піною в роті кричить, що Хуст став містом номер 1 у області.

Насправді, до цього статусу Хусту дуже далеко. Звісно, на жаль.

Взяти хоча б муніципальний міський транспорт.

Коли останній раз ви їхали міською маршруткою? Як вам її зовнішній вигляд? Подобається? А як всередині? Зручні сидіння? Їх вистачає для всіх пасажирів?

Чи насправді так уже дбають у Хусті про комфорт мешканців? Адже автомобілі є далеко не у всіх і багатьом таки доводиться користуватися громадським транспортом.

У цьому плані варто таки повчитись від інших міст області!

Першою впровалила гарні маршрутні автобуси Мукачівська міська рада. Це сталося у 2017 році. Вони дійсно зручні і мають презентабельний вигляд. Проїхатися на такій приємно і не соромно перед гостями.

Торік почалася зміна автопарку в Ужгороді. Столиця Закарпаття “переплюнула” в цьому плані навіть інші обласні центри України. Сучасні, нові, дуже комфортні великі автобуси викликають захват. Там є навіть WiFi, а графік прибуття можна простежити за допомогою спеціального додатку у мобільному телефоні та на електронному табло на кожній зупинці.

Під’їхавши до зупинки, водій може зупинитися максимально близько до бордюру і навіть до 8 сантиметрів опустити підлогу. Середні двері, біля яких позначка з візочками – щоб комфортно було заходити з маленькими дітьми та людям із обмеженими рухомими можливостями.

Для них же є і кнопка для входу, розташована нижче, ніж інші, трап для заїзду/виїзду.

Водій може відкривати всі троє дверей, а якщо пасажирів мало, вони можуть увійти/вийти, скориставшись сенсорною кнопкою, на яку потрібно натискати пальцями.

А що маємо в Хусті? Старі, ще радянські автобуси, схожі на похоронні катафалки, що гримлять на ходу і везуть пасажирів, наче у консервній банці. Людей там багато, дихати нічим. Про якісь кондиціонери й мови бути не може. Як і якихось зручностей для візочників…

Це навіть не вчорашній, а позавчорашній день!

Невже хустянам приємно їздити на таких драндулєтах?

zakarpatpost.net