Вишукана телятина, запечена з солодким перцем, яка просто тане на губах

Оновлена і надзвичайно популярна на Закарпатті газета «Домашня кулінарія» продовжує вражати читачів абсолютно новими цікавими, легкими у приготуванні і надзвичайно смачними рецептами.

Обкладинка свіжого номера газети «Домашня кулінарія»
  • Більше актуальних новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Вишукана телятина, запечена з солодким перцем, яка просто тане на губах

Вам знадобиться:

1 кг м’якоті телятини

1 кг різнобарвного солодкого перцю

2/3 склянки олії

100 г натертого сиру

1 ст. ложка вершкового масла

2 ст. ложки коньяку

2 щіпки солі

мелений чорний перець

для соусу:

200 г сметани

2 ст. ложки борошна

2 ст. ложки вершкового масла

2 щіпки солі

Розрізати шматок телятини поперек волокон на п’ять стейків. Товщина кожного стейка – приблизно 2,5-3 см.

Кожен стейк укласти на робочу поверхню, накрити харчовою плівкою і відбити молотком до товщини 5 мм. Дуже важливо відбивати телятину акуратно, не вкладаючи силу в удар – м’ясо повинно стоншуватися рівномірно, без дірок.

Для маринаду в невеликій мисці змішати коньяк, сіль і чорний перець, перемішати вінчиком до розчинення солі. Полити цим маринадом м’ясо, втерти рідину пальцями і залишити в холодному місці на 10 хв.

Приготувати соус. Для цього в сковороді на невеликому вогні прогріти борошно так, щоб воно змінило колір і стало світло-коричневим. Додати вершкове масло, а коли воно розтопиться перемішати. Влити півсклянки теплої води і довести до кипіння.

Інтенсивно розмішуючи соус вінчиком, влити всю сметану. Варити соус на мінімальному вогні до загустіння 3-4 хв. Зняти з вогню. Періодично помішувати під час охолодження, щоб на соусі не утворювалася плівка.

Солодкий перець вимити, розрізати навпіл, видалити плодоніжки і насіння, ретельно змастити кожну половинку по обидва боки олією.

Покласти перець на деко і поставити в розігріту до +220°С духовку на 10-12 хв. Під час запікання перець можна пару раз перевернути.

Готовий перець перекласти в герметичний пакет і щільно зав’язати. Залишити «паритися» на 10 хв. Потім вийняти, злегка остудити і зняти шкірку, намагаючись зберегти половинки цілими. Очищений перець остудити повністю.

Розігрівати по 2 ст. ложки олії і обсмажувати мариновану телятину на сильному вогні з двох боків до утворення золотистої скоринки. Готові шматки перекладати на тарілки. Злегка обсушити м’ясо паперовими рушниками.

Невелику форму для запікання з високим бортиком змастити вершковим маслом. Викласти дно форми шматками очищеного перцю. На перець покласти 1 шматок телятини, промазати 2 ст. ложками сметанного соусу, посипати тертим сиром, накрити наступним шаром перцю.

Таким чином викласти все м’ясо, прошаровуючи соусом і сиром. Останнім повинен бути шар сиру. Поставити форму в розігріту до +180°С духовку на 20-25 хв.

Перед подачею злегка остудити, акуратно перевернути «пиріг» на блюдо або подати прямо в формі гарячим.

Маса нових рецептів тільки у газеті «Домашня кулінарія»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Передплатний індекс: 68339.

zakarpatpost.net