Учені зробили сенсаційне відкриття про вплив похмілля на мозок

Багато людей знають, що похмілля негативно позначається на самопочутті та функціональності людини, однак все це знаходиться в області оцінювальних суджень.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Учені провели дослідження і вивчили вплив цього стану на роботу мозку. Для цього вони залучили близько 100 осіб, що проводили час у барах розважального району міста Брісбен, Австралія.

Під час дослідження люди повинні були пройти онлайн-опитування на наступний ранок після гучної вечірки, на якій вони вживали чимало алкоголю. Таку форму вивчення вчені обрали невипадково. Самі онлайн-опитування не мали ніякого конкретного значення, всі вони були простими, адже фахівців цікавило зовсім інше – швидкість відповідей добровольців, пише Укрінформ.

Виявилося, що між цим показником і кількістю випитого алкоголю є чіткий взаємозв’язок. Він полягає у тому, що чим більше людина випивала – тим довше вона вибирала слушну відповідь. Такі результати свідчать про те, що похмілля негативно впливає на роботу практично всіх відділів мозку.

Науковцям вдалося зафіксувати погіршення здібностей в управлінні автомобілем, професійній діяльності, навчанні і виконанні звичних рутинних дій. Це дозволяє констатувати, що похмілля може бути небезпечним для здоров’я, оскільки людина починає допускати безліч невластивих їй помилок.

zakarpatpost.net