В області від хвороб серця щороку помирають близько 8 тисяч людей. Чому це не розцінюється як епідемія?

У Закарпатті торік було зареєстровано більше 3 200 випадків злоякісних новоутворень. При цьому 30% пацієнтів помирають, не проживши навіть року. Крім того, нещодавно онкологи шокували іншою статистикою. У цьому році вже більше ніж у п’ятьох тисяч закарпаток діагностовано рак молочної залози. Хіба не шокуючі дані?

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Але й це ще не все! За офіційною статистикою, 65% наших земляків мають серцево-судинні недуги, тобто на 1 мільйон дорослого населення припадає 650 тисяч хворих. З них 335 тисяч краян мають гіпертонію, 250 тисяч – ішемічну хворобу серця, решта – інші серцево-судинні розлади. Щороку в області від цього захворювання помирають від 7,5 до 8,5 тисяч людей.

Це – дуже страшні цифри, але ними ніхто не лякає. Про ці хвороби ми поговоримо трохи пізніше… А тепер спитаймо  себе, чому через дійсно небезпечні хвороби ніхто не заявляє, що на Закарпатті епідемія? Так, вони не заразні, але вони вбивчі!

Чому коли на мільйон двісті тисяч закарпатців захворіло 15 студентів-іноземців, це розцінюється як справжня трагедія,  а десятки чи сотні тисяч хворих на серце, рак ніхто не помічає і не оголошує ніяких акцій? Чому від кору та дифтерії ужгородці та й закарпатці в цілому масово підуть на вакцинацію, а при жахаючій кількості хворих на серцеві недуги ніхто не задумується над тим, що в нас не проводиться серед людей роз’яснювальна робота, як запобігти найбільш розповсюдженому лиху? Чому не пропагується здорове харчування, активний спосіб життя, що є дійсно дієвими методами для того, аби перемогти хворобу чи попередити її? Чому курити, вживати алкоголь, перепиватися кавою, організовувати гостини з копченостями та жирними наїдками, особливо на релігійні свята у нас вважається нормальним явищем? Хіба це не вбивчі традиції?

Біда в тому, що потужному механізму впливу на масову свідомість піддалися відомі і розумні люди. Вони просто не зрозуміли, що попалися на рекламний трюк фармацевтів, які заробляють на щепленнях колосальні суми, тож почали поширювати у соцмережах не добрі і позитивні новини, а паніку і страх.

Людина отримує те, у що вірить. Про це заявляли філософи ще кілька століть тому, про це пише навіть Біблія, книга, відома більшості побожних закарпатців. Тож чому наші земляки так інтенсивно накручують себе на хвороби, при цьому не вірячи ні у себе, ні у своє здоров’я?

Повний текст читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини».

zakarpatpost.net