До Різдва треба готуватися не на кухні, а у серці

Частина Закарпаття уже святкує, а інша – в приємному очікуванні

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Різдво Христове відзначають у більшості країн світу 25 грудня. Православні східної церкви, що живуть за юліанським календарем, святкують цю подію 7 січня. Насправді ж це те саме 25 грудня, але за юліанським календарем, пише Укрінформ.

Різниця в датах святкування пов’язана з астрономічними поправками, що накопичилися за тисячоліття. Незручність святкування Нового року для православних східного обряду полягає в тому, що порушується логіка подій: спочатку народився Христос, а потім настала нова ера людства, а не навпаки. На восьмий день немовля було принесене до храму для єврейського обряду обрізання і саме тоді було оголошено Його ім’я. Ісус (грец. Форма (Іесус) від евр. імені Йешуа – пізніша форма від Йехошуа або Йошуа – означає “Господь – спасіння”. Крім того, на новорічні свята у православних випадає передріздвяний піст, що змушує їх уникати традиційного в новорічну ніч застілля.

Однак за вченням святих отців головне не дата, а те, щоб Христос народився в серці віруючого. Тому, готуючись до Різдва Христового, в першу чергу слід підготувати свої серця – помиритися зі своїми ближніми, пробачити образи, повернути борги – зробити все, щоб з чистим серцем перед Богом і людьми відзначити свято.

Повний текст  – у газеті «Закарпатські оголошення».

Читай унікальні новини про Ужгород та область у газеті «Закарпатські оголошення»

Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті

Індекс 23375

zakarpatpost.net