Хом’як-художник із Закарпаття лапками малює крихітні картини

Хоч хом’яки вважаються не найрозумнішими тваринами на світі, та деколи вони можуть показувати справжні таланти. Принаймні деякі з них можуть вражати своїми творчими здібностями. Дівчинка Іванка із Закарпаття завжди любила малювати, закінчила художню школу. Хоч майбутнє і не збирала пов’язувати з цим захопленням, але у вільний від навчання час любила фантазувати з пензликом у руках. А ще вона просто обожнює тварин. Тож коли родина придбала хом’яка, не було меж її радості.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

«Матильда в нас живе із червня. Фактично за кілька місяців вона стала справжньою розумницею, – каже газеті «ЯСНО» дівчина. – Спочатку вона дуже боялася від мене, ховалася в будиночок. Навіть одного разу вкусила за палець. Та я не здавалася. Мені хотілося її хоч чомусь навчити. У нас є чотири німецькі вівчарки і вони неймовірно легко піддаються дресируванню. Знають стільки всього, що навіть важко перерахувати. Ця порода дійсно вважається найрозумнішою, тому їх вчити дуже легко. Але мені хотілося мати вченого хом’яка. Тож я почала багато читати, як передусім мене цікавило як подружитися з маленькою тваринкою».

Шлях до серця Матильди лежав через шлунок. Вона дуже любить горіхи, кукурудзу, соняшникове насіння та різні злаки. Заради улюблених пригощань вона поступово стала справжньою циркачкою. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 76076 zakarpatpost.net