А на десерт – фіалка. Зараз на Закарпатті модно смакувати квітами

Їстівні квіти – модний тренд у сучасній кулінарії

Їстівні квіти. Що це таке?

Червоні, сині, помаранчеві, жовті, фіолетові… фіалки, волошки, лаванда…

  • Кулінарні секрети знаходь у газеті «Домашея кулінарія»!

Не всі купують квіти для того, щоб поставити їх у вазу. Останнім часом на полицях екокрамниць і навіть супермаркетів можна знайти не лише гарні кольорові овочі та фрукти, але й квіти, які потім стають прикрасою тарілки та їстівним продуктом.

Радник газети «Домашня кулінарія» знайшов у одному з магазинів запаковані і різні за вагою коробочки з квітами. Коштують 22 грами 100 гривень.

Такий декоративний елемент і смачна добавка для салатів та інших страв багатий вітамінами і корисними мікроелементами.

Дехто їх купує для чаю, дехто, аби з’їсти в сирому вигляді.

І це – не новинка сучасності, адже все нове – часто просто давно забуте старе.

Використовувати квіти в кулінарії почали більше 2000 років тому. Першими робили це народи Стародавнього Риму, Греції, ацтеки. У Греції їжу майстерно прикрашали не тільки пелюстками, а й цілими бутонами. Такі страви з’явилися в багатьох районах планети: у Японії, Китаї, Лівії, Індії, а згодом проникли в італійську та французьку кухню.

Проте з часом їх замінили прянощами, які привозили з Індії. Знову популярними квіти стали в 80-х роках 20 століття, а зараз вони перетворилися на популярний тренд.

Нині вживають у їжу більше 45 видів квітів. Зустріти квіти в меню ресторанів Європи складно, а ось в Азії їх вважають дорогою й ексклюзивною стравою. У нас вони зараз також у широкому доступі і стають все більш популярними. Більше про їстівні квіти, а також оригінальні, смачні та прості рецепти тільки у газеті «Домашня кулінарія»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Передплатний індекс 68339. zakarpatpost.net