Читай тільки у газеті «Закарпатські оголошення» № 1-2

Чому Закарпаття скотилося в усіх рейтингах на останні позиції

Обкладинка свіжого номера газети «Закарпатські оголошення»

Український тижневик «Ділова столиця» кожен квартал складає рейтинг губернаторів за різними показниками розвитку областей. За часів Москаля керівник області щоразу входив до першої десятки, а область справді розвивалася. Ексгубернатор Бондаренко – на останньому місці. Здавалося б, такі рейтинги нічого не варті. Але якщо розібратись, насправді вони цінні, адже показують, наскільки розвивається чи занепадає певна конкретна область у розрізі держави.

Чортівня довкола ужгородського аеропорту

Довкола летовища на Закарпатті в 2019 році коїлося щось містичне. Спочатку помпезно запустили аеропорт «Ужгород». У Київ та Львів полетіли перші рейси. І хоча вартість квитків була високою, усе ж закарпатці раділи, що аеропорт нарешті запрацював.

Жінка, яка жила під лінолеумом на ужгородській набережній, зникла

Залишились лише пінопласт, матрац,  подушка і купа мотлоху Не кожному таланить зимові свята провести серед найрідніших людей. У когось, на жаль, немає ні родини, ні теплої хати.

Чи знаєте ви, у якій країні їдять обов’язково із газетами на столі?

Щоб розвіяти деякі міфи та з’ясувати, як живуть люди насправді за кордоном, інформатор газети «Закарпатсь­кі оголошення» протягом двох місяців проїхав більше 30 тисяч кілометрів, побувавши в Іспанії, Франції, Польщі, Голландії, Німеччині. Те, що вдалося йому побачити, насправді вражає. Тож своїми сенсаційними спостереженнями він люб’язно ділиться з улюбленими читачами.

Кому закарпатці довіряють найменше і чому декого навіть перевіряють на детекторі брехні

Поліграфолог розповів, чи варто тестувати депутатів на правдивість

Перевірка на детекторі брехні останнім часом стає все більш популярною. Показово проходять тестування на поліграфі  під час різних ток-шоу й зірки, і політики, і багато відомих та впливових людей,  а також зазвичай доволі таємно в повсякденному житті звичайні закарпатці. Тож як усе це відбувається? Що дає така перевірка? Чи можна взагалі вірити тестам? Кого найчастіше перевіряють закарпатці?

Звідки в Ужгород прийшла традиція «страхувати» своє кохання

На пішохідному мості в Ужгороді днями з’явилося романтичне зізнання у коханні.

Не дарма пішохідний міст ще називають мостом кохання. На його перилах можна побачити тисячі колодок, що символізують поєднання двох сердець. Також закохані пари у день весілля нерідко йдуть фотографуватися саме туди.

Унікальна вода біля закарпатського замку здатна зцілювати суглоби

Біля Невицького замку є унікальне джерело, з якого протягом багатьох років тече срібна вода.

В народі його називають джерелом Вагнера. Колись вода била ключем з-під землі і стікала гірським схилом. Згодом воду пустили в трубу і біля самого підніжжя гори зробили бювет. Туди ходили набирати води мешканці  Ужгорода та навколишніх сіл, а також часто – туристи втамовували спрагу.

Коли на Закарпатті з’являться гарні цікаві фонтани

На Закарпатті катастрофічно не вистачає гарних фонтанів. Єдиний в Ужгороді на площі Народній є цікавим і сучасним. Він приваблює туристів, у ньому влітку купаються діти і фотографуються закохані пари.

Звідки на Закарпатті взялася Плішка

Гора належить до транскордонного хребта Попричний Верх, західна частина якого знаходиться на  території Словаччини, а східна – у нас в Україні.

В Ужгороді продають шоколад із коноплею

Неймовірно! Але в Ужгороді таке можна купити! Більше того, це – унікальний шоколад ручної роботи із натуральних компонентів. Усі вони термічно необроблені, містять у собі всі живі вітаміни.

В Ужгороді росте дерево-гачок

На Волині є відомий на всю Україну кривий ліс, а в Ужгороді є дивовижне дерево-гачок. Росте воно біля підвісного мосту, що веде у Боздоський парк зі Студентської набережної.

Про Різдво, математику та любов закарпатців до свят

Давно хотів узятися за цю тему, але розумів, що вона не на часі. Хоча підсвідомо більшість людей уже давно готові думати у відповідному напрямку, але ще кілька років тому не було сили, яка готова була б виконати роль реформатора у світовій християнській системі, пов’язаній із святами та із датами, що їх ми відзначаємо, орієнтуючись на два календарі, один із яких – юліанський – світ давно здав у макулатуру як такий, що вже віджив своє і не використовується ніде і ніким. Про це і більше читай тільки у газеті «Закарпатські оголошення». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net