Росіяни вдарили по Чернігову: загинули 14 людей, 22 дістали поранення

Про це повідомляють в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако, гендиректор Чернігівської обласної лікарні Андрій Жиденков та голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус в ефірі марафону новин, Ломако в Telegram, президент Володимир Зеленський у Telegram, голова МВС Ігор Клименко у Telegram.

Читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост

«Чернігів. Екстрені служби ліквідовують наслідки ракетних ударів по місту. Вже 14 загиблих, 22 травмованих станом на зараз. Маємо заяви про щонайменше трьох безвісти зниклих. Під завалами − ще люди. Триває пошуково-рятувальна операція», – наголосив Ігор Клименко.

За його словами, серед загиблих внаслідок російського обстрілу − 25-річна лейтенант поліції. Жінка жила в сусідньому будинку, перебувала вдома на лікарняному. Вона отримала смертельне осколкове поранення.

У місті пошкоджені будівлі, багато автомобілів, соціальна та міська інфраструктура, йдеться у дописі УП.

Пряма мова міського голови Ломако: “О 9:03 три вибухи пролунало у місті. Це не зовсім центральна частина міста, але густонаселений мікрорайон. Є пряме влучання у будівлю соціальної інфраструктури − 8-поверхова будівля. Візуально зруйновані елементи стін з 3 по 6 поверх і прибудова до неї”.

Чернігівський обласний центр крові повідомив, що є нагальна потреба у крові. Особливо потрібна допомога донорів з негативним резусом.

Гендиректор Чернігівської обласної лікарні Андрій Жиденко повідомив, що лише до його лікарні доставили 9 постраждалих. Пряма мова Жиденка: “До нас доставили 9 постраждалих. Троє − у важкому стані, інші − стан середньої важкості. Найбільше постраждалих доставили у Чернігівську районну лікарню, бо вона знаходиться біля епіцентру удару”.

За словами медика, у постраждалих мінно-вибухові, черепно-мозкові травми, травми грудної клітини, ураження судинної системи кінцівок.

Президент Володимир Зеленський заявив, що цього не було б, якби Україна отримала достатньо засобів ППО та якби рішучість світу в протидії російському терору теж була достатньою. “Рішучість має значення. Підтримка має значення. Української рішучості достатньо. Потрібна достатня рішучість партнерів і достатня підтримка, яка її відображатиме”, − наголосив президент.

Нагадаємо, що вранці 17 квітня влада України оголосила повітряну тривогу у низці областей через загрозу російських ракетних ударів. Окупанти атакували Чернігів трьома ракетами. Били по об’єктах цивільної та соціальної інфраструктури, повідомлялося, що є загиблі та поранені.

Підпишіться на наш Телеграм https://t.me/zakarpatpost

ЗакарпатПост

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *