На Закарпатті літо триває цілий рік. Продають ароматну полуницю

Зараз полуницю можна купити навіть не в сезон. Хоч наша Виноградівщина радує землячків дуже смачними ягодами, та зимові сорти вирощує дуже мало людей.

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Утім у супермаркетах свіжу полуницю продають. Аби переконатись, чи можна її їсти, ми звернулися за роз’ясненнями до дієтолога з Ужгорода Альони Некрахи.

-Коли немає свіжих овочів, чи безпечними є парникові та привозні?

-Звичайно, про безпеку казати складно, ми не можемо проконтролювати процес і якість їх вирощування. Парникові овочі не є настільки корисними, як домашні, бо їх у великій кількості обробляють синтетичними добривами. Особливо, якщо мова йде про промислові масштаби.

Тому абсолютно безпечними магазинні овочі не є. Через це я раджу робити заготовки, заморожуючи їх влітку. Заморожені продукти зберігають більшу кількість вітамінів, ніж парникові. Корисними є і квашена капуста, солені огірки, але не мандарини!

Отже, не треба боятися купувати полуницю взимку! Зараз у хлібі та м’ясі можна знайти набагато більше шкідливих для здоров’я компонентів. А ягоди – це ж так смачно! Повний текст читай у газеті «Закарпатські оголошення» згодом. Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net