В Ужгороді дозріває смачнюча фіґа

В Ужгороді дозріває інжир. Агент газети «ЯСНО» побачив плоди на розі вулиць Великокам’яної та Стрільничої. Росте кущ у приватному дворі, він невеликий, метрів 2 у висоту, та плодів на ньому досить багато. Загалом інжир на Закарпатті вирощують мало господарів, але його плоди є дуже смачними.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Інжир називають ще фігою, смоквою, винною ягодою. Ці плоди користувалися популярністю ще 4 тисячі років тому. Інжир вважається найдавнішою окультуреною рослиною.

Колись інжир входив до числа фруктів, які єгиптяни приносили у дар своїм богам. Наразі він є доступним у продажу практично у кожній країні.

Інжир дуже багатий на вітаміни та корисні мікроелементи. Заліза в ньому міститься більше, ніж у яблуках. Його використовують при болях у горлі. Він добре втамовує спрагу. Листя і плоди використовуються для виготовлення декількох сучасних лікарських препаратів.

У народній медицині плоди використовують як жарознижувальний засіб та ефективний антисептик. При регулярному їх споживанні нормалізується робота серцево-судинної та нервової систем, знижується рівень холестерину. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост