Білченя народилося у щілинах храму і зірвалося зі стіни

Священник храму святого Георгія у Седневі, що на Чернігівщині, виходжує дитинча вивірки. Рудого знайшов просто у церкві. Дитинча білки зірвалося зі стіни храму. При падінні сильно вдарилося. Але одразу пішло до священника на руки.

Обкладинка свіжого номера газети ПОРАДИ

На час служби Божої отець Тимон посадив гризуна у скриньку для пожертв, а потім забрав додому, бо дістатися до свого кубла дитинча поки не зможе – мале та заслабке.

  • Читай свіжесенькі ПОРАДИ

За дерев’яною обшивкою храму мама-білка живе вже п’ять років. Там же щороку вона виводить потомство. Поки маленькі пухнасті гризуни час від часу випадають з великих щілин. Торік отцю Тимону довелося кілька місяців вирощувати двох білченят, що зірвалися зі стіни церкви.

«Зараз іноді бігають тут, зимою ми їх годуємо, так само і біля храму годуємо білок. Коли туристи приїжджають, білки їх підпускають, майже з рук кормляться, вони тут бігають по фундаменту. Дуже позитивно, людям подобається, особливо коли вони по куполах», – каже отець Тимон.

Під час богослужінь можна почути, як гризуни гарцюють по деревині між обшивкою козацького храму, якому вже біля 250 років. Старовинну церкву 15 років тому відреставрували, але невдало, що й дозволило тут оселитися гризунам. Степан – так назвали вивірку – хоч і покусує свого годувальника, але лише йому довіряє. Відгукується вивірка лише на його голос. Аби Степану було затишно спати, наче у дуплі, настоятель церкви змайстрував йому люльку з кошика та тканини – там темно і м’яко. Повний текст читай у газеті ПОРАДИ. Купи газету ПОРАДИ у кіоску або передплати на своїй пошті! Індекс 91145