Дотримуючись цих простих правил, ви виростите просто розкішні півонії

Я вважаю півонії абсолютно невибагливими квітами. Єдиний їх недолік – цвітуть не довго, зате як розкішно! Звичайно, якщо забезпечити їм правильний догляд. У нас на ділянці ростуть кущі, яким вже понад 10 років, і є зовсім молоденькі. Всі без винятку пишно цвітуть, а все тому, що я суворо дотримуюся п’яти основних правил, пише популярна на Закарпатті газета «Господарські поради».

«Господарські поради» – корисна та цікава газета для всієї сім’ї

Правило 1. Я ніколи не висаджую півонії на затінених або заболочених ділянках, де застоюється волога. При посадці викопують ямку, оптимально – 50х50х50 см, потім заправляю ямку перегноєм і добривами. Шийку куща при посадці заглиблюють не більше, ніж на 5 см. Сильно заглибленні півонії взагалі не цвітуть, в цьому я неодноразово переконувалася.

Правило 2. Старі кущі підгодовую 2-3 рази за сезон, а молоді – тільки через три роки після посадки. Весною навколо кожного куща розкидаю гранульоване азотне добриво, потім присипаю його ґрунтом.

Перед початком цвітіння підгодовую квіти настоєм коров’яку, а осінню вношу калійні добрива (відповідно до інструкції).

Правило 3. У спеку півонії поливаю рясно, але при цьому рідко. Воду ллю під корінь, але ні в якому разі не в центр розетки. Повний текст читай у газеті «Господарські поради» Купи у кіоску або передплати на своїй пошті! Передплатний індекс 68338. ЗaкарпатПост