Як спекти ідеальний бісквіт: кулінарні хитрощі

 

Пропонуємо рецепт бісквіта, який в Італії називають тортом «Маргарита», ми радимо дотримуватися саме його. Все тому, що він набагато простіший у виконанні, а результат просто чудовий. Від звичайного бісквіта він відрізняється лише двома маленькими нюансами: в рецепті є крохмаль, а яйця не потрібно розділяти на білки і жовтки, як в класичному способі приготування.

  • Кулінарні секрети знаходь у газеті «Домашня кулінарія»!

Знадобиться:

5 яєць

200 г цукру

140 г борошна

25 г кукурудзяного крохмалю

1 ч. ложка розпушувача

вершкове масло для змащення форми

Бісквіт вимагає дотримання певних технологій приготування. По-перше, яйця повинні бути кімнатної температури. Їх потрібно дістати з холодильника заздалегідь. По-друге, цукор краще подрібнити в кавомолці, можна навіть до стану пудри. По-третє, духовку слід розігріти здалегідь до температури +1800С.

Тепер форма. Її потрібно змастити  маслом і злегка припорошити борошном. Це називається «французька сорочка» – завдяки їй бісквіт не прилипне до бортиків.

На дно форми  треба покласти лист пергаменту.

Борошняні тонкощі

Борошно обов’язково слід просіяти. Це потрібно зовсім не для того, щоб очистити його від домішок, а щоб наситити киснем: так тісто вийде більш пишним. Просіювати борошно заздалегідь сенсу не має, потрібно робити це безпосередньо в процесі.

Перед тим як просівати, додайте в борошно розпушувач. Так він рівномірніше розподілиться по всьому об’єму борошна.

Місимо тісто

Спершу слід збити яйця з цукром – можна робити це вінчиком, але краще це зробити міксером. Починати слід з найнижчої швидкості, поступово додаючи обертів. У результаті повинна вийти пишна світла маса – яйця за час збивання неабияк збільшаться в обсязі.

В окрему миску просіяти борошно разом з розпушувачем. Потім лопаткою поступово додати борошняну суміш в яєчно-цукрову: вимішати акуратно, від країв до центру, в два-три прийоми.

Занадто довго перемішувати не треба, інакше бісквіт вийде плоским, щільним і забитим.

Випікання

Так само акуратно, без різких рухів, перекласти тісто в підготовлену форму і поставити її в розігріту духовку. Зазвичай бісквіту потрібно 35-40 хвилин, щоб дійти до готовності, але багато що залежить від особливостей вашої духовки.

Весь цей час в духовку можна тільки заглядати крізь скло: відкривати дверцята ні в якому разі не можна, інакше бісквіт опаде. Коли час випічки закінчиться, можна перевірити готовність бісквіта: протикнути посередині дерев’яною шпажкою. Якщо вийде суха – значить, бісквіт готовий.

Вимкнути духовку, відкрити дверцята і дати бісквіту кілька хвилин «подихати». Потім витягнути, охолодити хвилин 10, акуратно витягти з форми.

Можна посипати його цукровою пудрою, а можна просто дати йому охолонути. А потім вже робимо все, що підкаже фантазія: просочуємо сиропом, прошаровуються кремом або подаємо прямо так, нарізаним на порційні шматочки. Оригінальні, смачні та прості рецепти тільки у газеті «Домашня кулінарія»! Передплати на своїй пошті. Індекс 68339. ЗакарпатПост