Замість м’яса – кістки та шкіра тварин. Сосиски викликають залежність

Багато українців вважають сосиски смачною і дієтичною їжею. Ще б пак! Хтось переконаний, що вони з м’яса, що в них є білки, що без цих мікроелементів, як без повітря, життя взагалі неможливе. Утім усе це є не більше, ніж міфом. А сосиски насправді є дуже шкідливою їжею. Чому? Відповідь на це питання сьогодні шукатиме газета «ЯСНО».

Отже, ідемо в супермаркет і купуємо сосиски. Дивимось на склад. Що там пишеться? Соя, спеції, добавки, ММО… Що ж це за загадкова абревіатура? Справа в тому, що, аби здешевити виробництво, виробники замінюють м’ясо відходами, тим, що прийнято згодовувати собакам або викидати на смітник.

  • Серденько, передплати газету ЯСНО на своїй пошті. Індекс: 76076

Насправді розшифровуються ці три таємничі літери як м’ясо механічної обвалки. ММО – пастоподібна маса (її ще називають фаршем), складається з м’язів, м’яких і сполучних тканин, жиру, шкіри, хрящів та кісткових залишків. Більш детально це питання вивчали журналісти ТСН, які й провели ряд дослідів із сосисками.

Як каже Наталія Ярмола, таким фаршем українці радо пригощають своїх дітей, але навіть не підозрюють, чим він є насправді. Ним напхані не лише сосиски, але й апетитні на вигляд ковбаси, пельмені, магазинні млинці та багато іншої продукції. Та за яскравими обгортками, привабливими написами та доступними цінами – нахабна підміна!

Такі відходи потрібно утилізувати або зробити з них сухий корм для котів та собак, а не відправляти в магазини для людей.

«На етикетках лише умовно пишеться, що то м’ясо, а у складі можуть бути і хвости, і лапи, і курячі голови, бо за рахунок подрібненої кістки збільшується маса, – розповідає голова ГО «Громадський контроль захисту» Владислава Миронова. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост