Півню хотіли заборонити кукурікати. Він виграв суд

Французький півень Моріс, який в судовому порядку відстояв свої права кукурікати вранці, помер у віці шести років. Про це повідомляє радіостанція France Bleu з посиланням на власницю птиці Корін Фессо, пише газета «ЯСНО».

Як розповіла жінка, Моріс помер на початку травня 2020 року, однак на тлі епідемії коронавируса вона вирішила не засмучувати шанувальників півня сумною інформацією. Причиною смерті став гострий риніт, який є досить поширеною хворобою у птахів похилого віку.

Чорно-рудому красеню-півню була уготована дивовижна доля. Моріс перетворився на справжній символ сільської Франції, яка відстоює право на традиційний спосіб життя.

Судовий розгляд у справі Моріса почався в червні 2019 року. У кримінальний суд Рошфора надійшов позов, в якому подружжя Бірон зажадали захистити їх від кукурікання, а також стягнути з господині Моріса компенсацію моральної шкоди в розмірі 1000 євро. Гроші позивачі збиралися передати на допомогу сім’ям загиблих моряків. Адвокати позивачів заявляли, що їхні клієнти зовсім не жадають відправити півня в суд – досить буде, якщо просто будуть надійно замикати на ніч, щоб він не кукурікав   вранці. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост