Довжелезний гадище перекрив собою дорогу ужгородцю. Обоє перестали дихати

Довжелезний гадище заховався у траві між камінням у лісі під Ужгородом і чекав на свою жертву. Було близько 13 години дня і о цій порі спекотно навіть у лісі. Але не холоднокровним створінням. Гади люблять вигріватись на сонці і можуть годинами чекати на свій обід. Та цьому не поталанило.   Замість миші він зустрівся з людиною.

Вуж підняв голову і завмер. Величезними переляканими очима він дивився вперед.

Зустріч була страшною для обох. Чоловік мало не наступив на вужа, а гад, очікуючи на появу чогось їстівного, мало не опинився під людськими ногами.

Обоє на мить перестали дихати, перелякавшись за своє життя.

Першим опам’ятався чоловік і почав фотографувати та знімати нового знайомого. Як поводився вуж видно на відео газети «ЯСНО».

Гад зрозумів, що йому нічого не загрожує, але все ще поглядав із недовірою.

Але не втікав і не ховався, не шипів і не намагався напасти, атакувати незнайомця.  Він просто завмер і не міг насмілитись навіть поворухнутись.

Взагалі вужі – цілковито безпечні для людей. На Закарпатті є єдиний вид отруйних змій – це гадюка карпатська. Вони живуть у високогір’ї і також ніколи першими не нападають на людей. Виняток – хіба що оборона, коли на них наступлять, візьмуть у руки чи пробують убити.

Тому після відео і фото сесії обоє мирно розійшлися – кожен у своїх справах. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост