Найменша в світі дівчина важить 12 кг і не може ходити більше 10 хвилин

Найменша жінка в світі народилася в 1993 році. У неї ахондроплазія – системне ураження скелета, вона – карлик, пише газета «ЯСНО».

Купи свіжий номер газети ЯСНО

До 18 років її зріст складав лише 68,2 см, а вага – 12 кг.

У 2012 році сучасна Дюймовочка потрапила в книгу рекордів Гіннесса як наймініатюрніша в світі. Вона була так зворушена, що навіть розплакалася на церемонії.

Незважаючи на свій маленький зріст, дівчина намагається жити звичайним життям. Вона стала актрисою. Сама шиє для себе одяг і створює ювелірні прикраси.

У Індії, звідки вона родом, Джіоті Амге проголосили богинею.

26-річна актриса знайшла популярність завдяки своїй ролі в «Американській історії жахів», де зіграла артистку мандруючого цирку.

Вона зізналася, що не може вийти на вулицю одна, побоюючись, що люди можуть розтоптати її: «Я така маленька, що люди навіть не бачать мене», – каже вона.

Її невеликий розмір заважає їй робити більшість роботи самостійно, оскільки речі для неї занадто важкі.

«Я не можу нікуди йти за власним вибором. Я не можу включити кран, я не можу відкрити двері, я не можу піти в ванну, якщо хтось не забере мене. Коли я виходжу, мене повинні нести».

Вона наймолодша з п’яти братів і сестер, які мають нормальний зріст. Повний текст ти можеш прочитати тільки у газеті ЯСНО. Купи газету у кіоску, або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. ЗакарпатПост