Від чоловіка-ката закарпатку врятував друг дитинства

Продовження. Початок тут

Увечері Коля вирішив прогулятися. Ужгород із того часу, як він поїхав, дуже змінився. Місто було оновленим, гарним, сучасним. Липова алея випромінювала фантастичні аромати. Довкола у повітрі була неймовірна свіжість. Він купив улюблену газету своєї родини «ПОРАДИ» і сів почитати на лавиці. Пригадалося, як його сім’я завжди читала… та й  зараз читає цю газету. І хлопця взяла така меланхолія… Миколі стало так затишно, так тепло на душі, що він мало не розплакався, пише газета «ЯСНО».

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Повертаючись уже вночі додому, хлопець вирішив завітати в гості до своїх друзів дитинства – Ніни та Діми… аби на власні очі побачити, як вони живуть. Під вікнами будинку він почув страшні крики – то галаманив п’яний Дмитро. Коля подзвонив у двері. На порозі перед ним з’явився страшний, товстий, оброслий чоловік, якому на вигляд було років 50.

«Ти хто?» – пролунав прокурений п’яний голос.

Миколу Діма не впізнав. Коля був гарно одягненим, акуратним доглянутим чоловіком і дуже відрізнявся від старого знайомого. Він представився. Діма запросив його до квартири, обійняв і поставив на стіл пляшку, із перших же хвилин почав розповідати, яка Ніна погана дружина, як не хоче його слухати, як сердиться за гостини. Нарешті до кімнати увійшла і вона сама.

«Ти подивись на неї! Чого приперлась!» – закипів Дмитро.

Ніна була з синцями під очима, розпатланою, очевидно, чоловік перед приходом гостя її бив. Миколі стало дуже шкода дівчину.

«Ану вали звідси!» – перервав роздуми Діма і почав за плечі виштовхувати дружину.

«Негайно припини! – закипів Коля. – Не смій її ображати!»

«Дивись, у Ніни захисник знайшовся. Вона тобі потрібна? Бери її! Дарую!» – сердито пробурмотів він і завалився на диван спати.

Микола попросив Ніну зібрати речі і піти з ним. Вона весь час мовчала і навіть на його прохання лише кивнула головою. Молода жінка буда дуже заляканою. Це була не та смілива пацанка, яку знав з дитинства Микола… це була зовсім інша, зламана і знедолена людина.

Бабуся схвильовано слухала, коли онук розповідав усе, що трапилося у квартирі Дмитра. Ніна ж оглянула бабусю і сказала, що врятувати її можна, але треба їхати до Києва, бо там краще обладнання.

«Ти поїдеш зі мною? Бабусі потрібна буде твоя медична допомога!» – запропонував він. І Ніна погодилась. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост