Близнюки були з’єднані мозком. Лікарям вдалося їх роз’єднати

Лікарі розділили сіамських близнюків, зрощених потилицями. Це – перша успішна операція такого роду. Зараз дівчатка проходять реабілітацію і в майбутньому, за словами медиків, зможуть вести абсолютно нормальне життя, пише газета «ЯСНО».

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Сестри Ервіна і Префіна Бангала народилися в Африці 29 червня 2018 року. Через зрощені голови  обидва їхні мозки забезпечувалися кров’ю за допомогою загальних судин. Подібні випадки спостерігаються лише раз на кожні два мільйони народжень. До цих пір була відома тільки одна подібна операція, яка закінчилася тим, що хлопчики хоч і вижили, але залишилися інвалідами.

А от операції з розділення зрощених черепами сіамських близнюків проводилися і раніше, але зазвичай вони зросталися тіменем.  Потилиця – набагато складніше з хірургічної точки зору місце, тут зосереджена велика кількість судин, що забезпечують приплив і відтік крові.

Тому сестрам у Римі провели аж три операції, які коштували мільйон євро, але все оплатили благодійники, адже в родини такої суми не було.  Остання тривала 18 годин, роботу вела команда з 30 лікарів та медсестер. Найскладнішим було налагодити кровообіг в голові кожної з дівчаток. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост